La MAIB sună clopoțelul anunțând startul pentru un nou an de educație financiară

MAIB ȘI EDUCAȚIA FINANCIARĂ

Trainerii MAIB revin în forță cu o agendă plină de evenimente și subiecte de educație financiară, care urmează a fi abordate în anul de studii nou început.

Lecții pentru clasele primare și cele gimnaziale, cursuri pentru liceeni și pentru studenți, programe de consultanță și informare pentru adulții care-și doresc deschiderea unei afaceri sau gestionarea mai bună a bugetului personal – sunt doar câteva direcții pe care se vor axa evenimentele de educație financiară din acest an. Precizăm că toate activitățile sunt organizate de echipa Moldova Agroindbank absolut gratuit, acestea fiind parte din politica de responsabilitate socială promovată de MAIB.

În după-amiezile zilelor de luni și miercuri din luna octombrie trainerul Diana Josan va da întâlnire elevilor claselor primare și celor gimnaziale la lecții de educație financiară. Înscrierile sunt deja disponibile, doritorii urmând să completeze formularul [1].

Cursul ”Academia Bancară” este orientat pentru liceeni și durează câteva săptămâni în care se abordează și subiecte de educație financiară, și de activitate bancară, fiind util inclusiv în contextul orientării în carieră. În acest sezon lecțiile ”Academiei Bancare” se vor desfășura în perioada 5 – 23 octombrie, în zilele de luni, miercuri și sâmbătă, iar pentru înscrieri accesează linkul [2].

Sveatoslav Mihalache va dezvolta calitățile și acuitatea de investitor studenților interesați de cursurile ”Academiei Investitorului MAIBun”. Prima ediție organizată în această vară a fost urmată de multiple solicitări de repetare a cursului, iar feedback-urile [3] participanților ne-au determinat definitiv să revenim la acest curs care abordează subiecte precum piețele financiare, indicatorii macroeconomici și influența lor asupra piețelor financiare, psihologia investitorului, efectuarea tranzacțiilor pe piață etc. În noua ediție cursurile vor avea loc în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, în perioada 12 octombrie – 6 noiembrie. Pentru înscrierea la curs doritorii trebuie să completeze formularul [4], iar numărul de locuri este limitat.

„Prin agenda propusă în acest an ne dorim să contribuim la creșterea gradului de educație financiară în societate, la o abordare responsabilă a subiectelor financiare, la o mai bună pregătire față de provocările cotidiene și, de ce nu, la o calitate mai bună a vieții. Am pregătit multiple surprize, am revăzut structura cursurilor pentru a fi de maximă utilitate și aplicabilitate și împreună cu întreaga echipă de formatori abia așteptăm întâlnirile cu beneficiarii activităților noastre de educație financiară. Atât pot spune, va fi un an educațional mega interesant”, a declarat Marina Covalciuc, șefa Direcției Formare și Dezvoltare Resurse Umane în cadrul MAIB.

La MAIB sună clopoțelul anunțând startul pentru un nou an de educație financiară

Amintim că în anul 2017 Moldova Agroindbank a inaugurat Centrul pentru Tineri MAIB Studio Avanti, în cadrul și sub auspiciile căruia au loc activitățile de educație financiară. Între timp, peste 1500 de copii și tineri au beneficiat de programele educaționale ale Centrului. Echipa Moldova Agroindbank spune AVANTI pentru educație.

Găsește MAIB pe site-ul oficial, YouTubeInstagram și Linkedin.

P.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile