La mulți ani, dragi copii! MECC: „Vă rog să nu uitați să visați îndrăzneț, și să aveți un zâmbet veritabil pe chip” 

01 Iun. 2021, 09:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iun. 2021, 09:42 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În fiecare an, în prima zi de vară,  este celebrată Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului. Cu aceată ocazie ministrul Educației, Culturii și Cercetării,  Lilia Pogolșa, a avenit cu un mesaj tuturor copiilor. 

În mesajul să de felicitare, Lilia Pogoșla îndeamnă părinții, buneii, dar și întreaga societatae să se implice în  crearea unui mediu prietenos copiilor.

Dragi părinți, bunei, stimați concetățeni, în calitate de ministru al Educației, Culturii și Cercetării, dar și de părinte, îndemn societatea întreagă și fiecare adult în parte să se implice în   crearea unui mediu prietenos copiilor, un mediu fără violență, abuz și  neglijare. Doar prin implicarea asumată a noastră, a adulților putem să oferim copiilor condițiile optime pentru dezvoltare. Copilul trebuie tratat cu respect, iar statul este obligat să-i respecte drepturile.

De asemenea, ministra a menționat că copiii reprezintă valoarea centrală a societății și îndeamnă copii să fie mereu dornici de cunoștință și de implicare.

Dragi copii, știu că atât părinții, cât și profesorii v-au vorbit despre drepturile voastre, cum ar fi dreptul la familie și un mediu fără violență, accesul la educație, sănătate, precum și dreptul la opinie și libera exprimare. Voi, copiii, reprezentați valoarea centrală a societăţii. Societatea se poate considera dezvoltată multilateral în măsura în care asigură, inclusiv copiilor, posibilitatea să participe în viaţa ei şi să o construiască cu demnitate. Acesta este temeiul pentru care vă încurajez să vă implicați în procesul de luare a deciziilor la nivel de familie, școală, comunitate, să conștientizați dreptul de a fi ascultat, de a fi consultat și  de a vă exprima liber opinia. Vă îndemn să fiți mereu setoși de cunoaștere, de implicare, să aveți poftă de viață și de realizări care să vă facă mândri. Voi sunteți resursa preţioasă a noutății și progresului!

Într-un final minstra a felicitat toți copii cu Ziua Internațională a Copiilor.

Scumpi copii, cu voi vine și fericirea în fiecare familie! Adesea, datorită vouă, noi adulții, ne găsim împlinirea pe această lume! De 1 iunie și în fiecare zi ne dorim să aveți parte de o viață cu adevărat fericită, să creșteți sănătoși, înconjurați de dragostea părinților. Iar pe măsură ce o să creșteți, vă rog să nu uitați să visați îndrăzneț, să păstrați mereu sufletul curat, să aveți lumină în privire și un zâmbet veritabil pe chip.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 18:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 18:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a atacat în judecată pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ea crede că el a calomniat-o, spunând că „Vlah și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia” și că „oficialii corupți nu au naționalitate”, scrie nokta.md.

Vlah cere de la Grosu scuze publice și o recompensă de 200 de mii de lei ca despăgubire pentru prejudiciul moral cauzat prin declarațiile sale.

„Știm cum se comportă Irina Vlah și fratele ei, am auzit despre comportamentul ei. Ea și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia. Știm despre asta, vă pot spune un lucru, că pentru noi oficialii corupți nu au naționalitate”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la o întâlnire cu alegătorii din 6 iulie curent, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Irina Vlah consideră că, prin declarațiile sale, Igor Grosu a indus în eroare opinia publică și i-a prejudiciat imaginea.

Potrivit sursei citate, Irina Vlah a intentat un proces împotriva lui Igor Grosu în luna august.

Prima ședință de judecată este programată pe 24 noiembrie curent, ora 15:00, judecătoare fiind Mămăligă Natalia.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală