Bani.md

Lecții de leadership din Game of Thrones. Bran Stark: Vizionarul are nevoie de ceilalți

Lecții de leadership din Game of Thrones. Bran Stark: Vizionarul are nevoie de ceilalți

Game of Thrones – Urzeala Tronurilor este serialul care se află pe buzele și în feed-urile noastre în aceste zile. Sezonul final, al optulea, reprezintă un moment prielnic pentru a face o scurtă analiză a lecțiilor de leadership pe care le-am conturat din experiențele prin care au trecut personajele principale.

Când Jamie Lannister l-a împins din turn pe Bran Stark, în primul episod al Game of Thrones, s-au pus în mișcare o serie de evenimente care au cutremurate regate și au condamnat la moarte pe mulți. Pe el, l-a lăsat fără abilitatea de a merge, scrie Revista Cariere

Însă de atunci, Bran a fost mai mult o umbră (sau, mai bine spus, un conducător din umbră) în serial. Nu părea a fi un pretendent la niciun tron, nici măcar la cel al Winterfell-ului, cu toate că ar fi fost moștenitorul de drept. Asta pentru că era destinat pentru ceva mai măreț.

A avut parte de câteva momente cruciale. Aparent mici, dar semnificative în țeserea de intrigi și în stabilirea deznodământului. Acțiunile sale au decis soarta războaielor cu adevărat importante.

În ciuda handicapului său fizic, el și-a dezvoltat abilitățile mentale și, treptat, a devenit Corbul cu Cei Trei Ochi, poate cel mai puternic spirit din Cele 7 Regate și de dincolo.

Practic, este simbolul cunoașterii și o dovadă că adevăratele bătălii nu se poartă pe câmpul de război.

Dincolo de traseul său inițiatic, un aspect important al vizionarului care reiese din povestea lui Bran Stark este că acesta are nevoie de ajutor în lumea fizică, pentru ca să se dedice întru totul lucrului cu mintea. Pentru a putea fi transportat dintr-un loc în altul, acesta a depins de alții. A fost nevoie de mulți oameni și ființe supranaturale ca să fie protejat. Căci abilitățile și puterile sale erau unice.

Prin urmare, extrapolând în viața de zi cu zi, învățăm că vizionarul își poate îndeplini misiunea dacă alții îl ajută cu celelalte sarcini, astfel încât să se concentreze pe ce e mai important.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000