Bani.md

LEGALITATEA finanțării PSRM, sub lupa Procuraturii Generale. A fost inițiat un proces penal

LEGALITATEA finanțării PSRM, sub lupa Procuraturii Generale. A fost inițiat un proces penal

Procuratura Generală a emis în dimineața zilei marți, 11 iunie, un comunicat de presă prin care anunță că inițiează un proces penal pentru a investiga legalitatea finanțării unor formațiuni politice. Deși nu se menționează exact care-s aceste formațiuni politice, presa presupune că ar fi vorba despre PSRM, în contextul imaginilor apărute cu președintele neformal al socialiștilor, adică șeful statului Igor Dodon.

„Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări:

Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal.

În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor.

Pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară”, este comunicatul Procuraturii Generală.

Amintim că Igor Dodon ar fi negat că proba video făcută publică de PDM ar fi adevărată. El susține că unele din declarațiile sale au fost scoase din context și editate. Democrații rămân pe pozițiile sale.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000