Bani.md

Linia feroviară Bender - Basarabeasca - Etulia - Giurgiulești va fi reabilitată. Tenderul pentru selectarea companiei - lansat

Linia feroviară Bender - Basarabeasca - Etulia - Giurgiulești va fi reabilitată. Tenderul pentru selectarea companiei - lansat

ÎS "Сalea Ferată din Moldova" a lansat licitația pentru selectarea companiei care va realiza lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare. Aceasta se desfășoară pe platforma oficială BERD pentru achiziții electronice a clienților (ECEPP), iar companiile interesate să-și depună ofertele urmează să se înregistreze pe platforma ECEPP, accesând link-ul: ecepp.ebrd.com.  

 

Tenderul se va desfășura în două etape. Prima etapă presupune depunerea ofertelor tehnice. Ulterior, participanții selectați vor fi invitați să-și prezinte ofertele financiare în cadrul celei de-a doua etape.

Compania selectată va fi responsabilă pentru proiectarea și reabilitarea liniei feroviare Bender – Basarabeasca – Etulia - Giurgiulesti, pe o distanță de aproximativ 233 de kilometri, precum și să efectueze lucrări de renovare a stației Giurgiulești. Scopul proiectului este reînnoirea și modernizarea liniilor de cale, control comandă și semnalizare, telecomunicații, treceri de nivel și echipamente de alimentare cu energie. Implementarea acestuia va permite majorarea vitezei de circulație a trenurilor până la 100 km/h și, respectiv, creșterea fluxului de transport marfar.

Planul de renovare a infrastructurii face parte din amplul și ambițiosul Proiect de Restructurare și Reorganizare a sectorului feroviar din Republica Moldova, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene.

Recent, CFM a semnat contractul pentru procurarea a 12 locomotive noi, care urmează să ajungă la magistrala moldovenească la începutul anului viitor.

În curând, CFM urmează să lanseze o altă licitație pentru selectarea companiei care va implementa sistemul informațional de management al energiei.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000