(LISTA) Care sunt cei mai mari producători de smartphone-uri? Apple depășește Samsung pentru prima dată din 2016

Lansarea variantei 5G a iPhone a ajutat Apple să ajungă pentru prima dată în ultimii cinci ani în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, în trimestrul patru din 2020, arată datele publicate luni de firma de cercetare de piață Gartner, informează Financial Times (FT).

În ultimele trei luni din 2020, Apple a vândut aproape 80 de milioane de telefoane. Vânzările au crescut după ce a fost lansat modelul iPhone 12. Astfel, Apple a depășit Samsung, pentru prima dată din 2016 și devene cel mai mare producător global de smartphone-uri, pentru prima dată din 2016.

"Vânzările de mai multe smartphone-uri 5G și smartphone-uri de nivel inferior la mediu au minimizat declinul pieței în al patrulea trimestru al anului 2020", a declarat Anshul Gupta, director principal de cercetare la Gartner, într-un comunicat.

Lista celor mai mari producători de smartphone-uri: 

1. Apple;

2. Samsung;

3. Xiaomi;

4. Oppo;

5. Huawei;

(LISTA) Care sunt cei mai mari producători de smartphone-uri? Apple depășește Samsung pentru prima dată din 2016Vânzările de smartphone-uri ale Huawei au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020, în urma sancțiunilor impuse de autoritățile SUA. 

Conform dateloe prezentate de GartNer, este pentru prima dată din 2013, Huawei nu se mai află printre primii patru producători globali de smartphone-uri. 

Anul trecut, Huawei s-a situat pe locul trei în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, în urma Apple și Samsung.

Annette Zimmerman, analist în cadrul Gartner, a explicat că avansul de 15% al vânzărilor Apple în trimestrul patru din 2020 vine după ce milioane de clienți au așteptat noul iPhone 5G. Tendința va continua probabil și în primele trei luni din 2021, când se celebrează Anul Nou chinezesc, și pe tot parcursul anului, pe fondul redresării pieței, a apreciat Zimmerman.

Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu doar 5% în trimestrul patru din 2020, la 385 de milioane de unități, în timp ce pe ansamblul anului trecut vânzările au scăzut cu 12%, la 1,35 miliarde de unități, din cauza efectelor pandemiei.

Samsung a înregistrat un declin cu 12% al vânzărilor în trimestrul patru din 2020 și de 15% pe ansamblul anului trecut, după ce brandurile chineze Oppo, Xiaomi și Vivo și-au extins cota de piață, iar Apple a dominat segmentul premium.

 

Alte stiri

Cum să încasezi 1,3 milioane de dolari pe zi? Iată ce a făcut acest bărbat și i-a reușit

Sir Chris Hohn, un miliardar britanic care administrator de fonduri speculative a încasat un salariu de 343 milioane de lire sterline (479 milioane dolari) anul trecut, care ar fi cel mai mare pachet salarial anual din Marea Britanie.

Când vom putea călători din nou ca altădată? Ce cred experții

După ce a atins un maxim istoric în ianuarie 2021, numărul de cazuri de coronavirus la nivel global începe să scadă câte puțin.În întreaga lume oamenii încep să se vaccineze, iar lucrurile par să revină încet la normal. Dar când vom putea reveni la călătoriile de altădată?

Consiliera Maiei Sandu, despre Hotărârea CCM: Este o decizie bună pentru situația actuala

Consiliera prezidențială, Olesea Stamate susține că ultima Hotărâre a Curții Constituționale prin care a clarificat blocajul privind remanierile din guvern, este o decizie care va face Guvernul mai puternic pe timp de criză. „Decizia Curții clarifică lucrurile în ceea ce ține de competențele Guvernului interimar. Ne-am asigurat că Guvernul va putea numi secretari de stat și persoane în alte funcții de demnitate publică, precum și funcționari publici pe durata asigurării interimatului”, a precizat Stamte.

Manipulare „à la” Krasnoselski! Vaccinul donat de România care va ajunge și la Tiraspol, prezentat ca fiind oferit de OMS

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin AstraZeneca. Însă, Krasnoselski spune că vaccinul este oferit de Organizația Mondială a Sănătății, deși preparatul a fost donat de România, iar odată ajuns la Chișinău, autoritățile moldovene au decis să ofere și Tiraspolului 1.810 de doze de vaccin.

Ultimele ȘTIRI

Cum să încasezi 1,3 milioane de dolari pe zi? Iată ce a făcut acest bărbat și i-a reușit

Sir Chris Hohn, un miliardar britanic care administrator de fonduri speculative a încasat un salariu de 343 milioane de lire sterline (479 milioane...

Când vom putea călători din nou ca altădată? Ce cred experții

După ce a atins un maxim istoric în ianuarie 2021, numărul de cazuri de coronavirus la nivel global începe să scadă câte puțin.În întreaga lume oam...

Consiliera Maiei Sandu, despre Hotărârea CCM: Este o decizie bună pentru situația actuala

Consiliera prezidențială, Olesea Stamate susține că ultima Hotărâre a Curții Constituționale prin care a clarificat blocajul privind remanierile di...

Manipulare „à la” Krasnoselski! Vaccinul donat de România care va ajunge și la Tiraspol, prezentat ca fiind oferit de OMS

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin...

Am întrebat băncile comerciale despre salariile și beneficiile pe care le oferă angajaților. Află ce au răspuns

Atunci când cauți un loc de muncă, ești interesat și de beneficiile pe care le oferă angajatorul. Dacă domeniul financiar-bancar îți este cunoscut...

Vezi toate știrile