Listă de lectură: cele mai bune 7 cărți despre pivoturi

11 Aug. 2021, 15:48
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Aug. 2021, 15:48 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare start-up de succes s-a ciocnit cu situația când a trebuit să modifice ceea ce a început deja. Cineva a schimbat radical, altcineva – doar puțin. Pentru a trece cu brio peste pivoturi iată 7 cărți care îți vin în ajutor.

Start-Ups, Pivots and Pop-Ups – Richard Hall & Rachel Bell

Cartea aceasta conține informații prețioase despre cum să lansați startup. Cum să găsiți o idee, cum să o testați și să nu greșiți. Și dacă ceva nu a mers bine, cum să faci un pivot corect și nedureros

The Start-Up J Curve – Howard Love

Cartea este despre modul în care eșecurile au devenit o parte normală existenței unui startup. Deci, evident, ar trebui să fii calm și pregătit pentru pivot. Pentru a face acest lucru, autorul oferă instrucțiuni pas cu pas.

The Digital Pivot – Eric Schwartzman

Și această carte nu este doar despre pivoturi ale startupurilor, ci despre direcția spre care se îndreaptă marketingul digital. Vei învăța cumm săîți asculți clienții și te deplasezi în direcția corectă.

Pivot Power – Stu Lloyd

O carte de instrucțiuni alcătuită din 25 de pași, care vă îndrumă cum să introduceți modificări și să faceți un pivot atât în întreaga afacere sau în startup, cât și în board.

Ascend Your Startup – Helen Yu

Cartea este despre modul în care startupurile ajung la culme. Desigur, autorul a acordat atenție și pivoturilor, pregătind 5 opțiuni pentru a vă ajuta să ieșiți din ele câștigători.

On Being a Pivot-Wise Business Leader – Dr. Lance Eliot

Întreprinderile și startup-urile pivotează adesea, dar cartea nu esteg despre asta, ci despre modul în care directorii executivi și liderii ar trebui să pivoteze și să se adapteze la schimbările din structurile lor.

Achieving Business Agility – John Orvos

Și, în cele din urmă, o carte care nu separă pivoturile și modificările startup-urilor de procesele și metodologiile agile care trebuie implementate pentru ca pivotul să ruleze fără probleme și să aducă benificii startupului în viitor.

Sursa: Telegram/antreprenor.md

Realitatea Live

30 Ian. 2023, 09:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Ian. 2023, 09:17 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Prețul la medicamente ar putea crește în acest an cu 7%, susține directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Dragoș Guțu. Potrivit acestuia, în 2023, instituția va continua negocierile cu producătorii internaționali pentru a suplini stocurile de produse antibiotice , antivirale și antiinflamatorii din țară. Comercializarea acestor medicamente crește de 3-4 ori în sezonul rece al anului , pacienții fiind nevoiți să viziteze mai multe farmacii pentru a le găsi, scrie radiomoldova.md.

Numărul mic al populației, procedura dificilă de înregistrare a produselor și prețurile mici la care pot să își vândă produsele, nu le atrag pe marile țări producătoare de medicamente pe piața moldovenească.

Mai mult, unele au decis micșorarea exporturilor și consolidarea stocurilor naționale, pentru a preveni eventuale crize, a explicat pentru Radio Moldova, directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor medicale, Dragoș Guțu. Cu toate acestea, funcționarul asigură populația că medicamentele cele mai solicitate se vor regăsi în farmaciile din Republica Moldova, deși ar putea fi mai scumpe.

„La volumul mic de vânzări și la prețurile plafonate profiturile sunt mici și respectiv nu este interesant pentru o companie mare farmaceutică să-și extindă prezența în țări mici precum Republica Moldova. Totuși avem o diversificare a surselor de import de medicamente. Decizia unei țări aparte ne afectează dar nu este dramatic. Noi am creat acum cinci săptămâni un grup de lucru, monitorizăm toate stocurile la medicamente de maximă importanță, antibiotice, antivirale, antipiretice. Părerea mea este că produsele medicamentoase vor crește în preț în 2023 cu 5, 6 sau 7 %, nu mai mult”, spune Guțu.

În Republica Moldova activează 7 producători de medicamente, care acoperă 8% din necesarul țării. 20 % din produsele medicamentoase sunt importate în țara noastră din România, 30 la sută din Ucraina, 20% din Turcia, China, India și restul din alte țări precum Franța, Spania, Germania, Polonia și Slovenia.

Criza medicamentelor este resimțită în multe țări ale lumii din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat producția farmaceutică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău