Listă de lectură pentru antreprenori: 7 cărți care te vor învăța cum să realizezi și să aplici un model de afacere

17 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Iun. 2021, 06:30 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Modelul de afaceri descrie logic modul în care organizația creează, livrează clienții și dobândește valoarea – economic și social. Alegerea unui model de afaceri potrivit startupului / afacerii tale este o necesitate pentru a avea succes. Iată 7 cărți în care vei descoperi mai multe despre modele de afaceri și aplicarea lor.

Schimbarea modelului de afaceri – Patrick van der Pijl

Cartea este despre schimbarea modelelor de afaceri învechite și irelevante la cele actuale, care satisfac nevoile timpului nostru. Autorul recomandă să se ia în considerare 6 opțiuni pentru schimbarea modelului: schimbarea serviciilor, schimbarea părților interesate, schimbarea digitală, schimbarea platformei, schimbarea exponențială și schimbarea circulară.

Strategia de inovare a modelului de afaceri – Raphael Amit, Christoph Zott

Probabil cea mai completă și detaliată carte despre modele de afaceri. Experiența academică și practică enormă a autorilor se simte încă din primele pagini. Vei descoperi numeroasele opțiuni pentru modele de afaceri și care este cea mai bună pentru startupul tău.

Modele de afaceri digitale – Adam Jablonski, Marek Jablonski

Cartea se concentrează pe modelele de afaceri din lumea digitală. De asemenea, se acordă multă atenție combinată simultan a creșterii unui startup și a monetizării acestuia, ceea ce pentru mulți este o sarcină de netrecut.

Noul (AB) Normal – Yossi Sheffi

O carte destul de de ,, proaspătă “care analizează deja impactul covid-19 asupra modelelor de afaceri și logisticii. Autorul explică în cartea sa cu startupurile și afacerile se pot restructura și se pot adapta la noile condiții.

Abonat – Tien Tzuo

Cartea este despre unul dintre cele mai populare modele de afaceri din lumea startupurilor – abonamentele. Puteți afla mai multe despre acestea, precum și despre istoria originii, argumente pentru și contra și despre modul în care cele mai mari companii din lume folosind acest model.

Inovarea în domeniul sănătății – Regina Herzlinger

O carte despre dezvoltarea tehnologiei și a diferitelor modele de afaceri într-una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere de astăzi – asistență medicală. Cred că, în legătură cu pandemia, mulți au început să se gândească la lansarea unui startup în acest domeniu. Deci, această carte va fi foarte relevantă și actuală.

Unități de creștere – Paul Orlando

Cartea este despre creșterea startup-urilor; despre cum se realizează și se calculează. Din această carte, vei afla mai multe despre valorile cheie de pornire – CAC, LTV etc. În plus, vei studia amănunțit modelele de afaceri ale startupurilor cu cea mai rapidă creștere – livrarea de alimente, taxiuri și multe altele.

Sursa: Telegram – antreprenor.md.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală