Localitățile din țară pot depune dosarele pentru a câștiga titlul de Capitala Tineretului 2019 și un suport de 1 mln de lei

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează concursul de selectare a Capitalei Tineretului 2019.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează concursul de selectare a Capitalei Tineretului 2019. Programul ,,Capitala Tineretului" reprezintă o inițiativă preluată din experiența Forumului European de Tineret și presupune selectarea unei localități din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activitățile de tineret ale autorității publice locale, ONG-uri regionale și naționale, organizații internaționale, precum și ale autorităților publice centrale.

Misiunea Programului constă în crearea oportunităților de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viața economică, socială și culturală a țării.

La concurs pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul I din Republica Moldova, care prezintă un program ambițios pentru implicarea și dezvoltarea tinerilor. Excepție fac localitățile din mun. Chișinău și cele ce au deținut statutul de „Capitală a Tineretului" la ultimele 3 ediții (2016 – or. Ialoveni, 2017 – s. Varnița, 2018 – mun. Cahul).

Dosarul depus va conține în mod obligatoriu:

  1. Formularul de aplicare;
  2. Declarația scrisă de susținere financiară din partea autorității administrației publice locale pentru implementarea acțiunilor;
  3. Acorduri de parteneriat;
  4. Actul prin care este desemnat coordonatorul local de Program.

În context, menționăm că învingătorul concursului va beneficia de un suport financiar din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în valoare de până la 1 milion lei, în dependență de calitatea și relevanța activităților de tineret preconizate.

Dosarul poate fi depus pe suport de hârtie la sediul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Piața Marii Adunări Naționale 1, etajul 3, biroul 335 sau în format electronic la adresa de e-mail:svetlana.savitchi@mecc.gov.md, până la data de 26 septembrie 2018.

Pentru autoritățile administrației publice locale de nivelul I ce intenționează să participe la concurs, în data de 14 august 2018 va fi organizată o sesiune de informare.

Alte stiri

Joburi de viitor: (17) Eticist al robotului

Eticienii sunt experți în etică. Atunci când o nouă tehnologie sau scenariu implică metode și aplicații emergente și controversate în care există implicații etice sau morale, unui eticist i se solicită frecvent să ofere contribuții.

Joburi de viitor: (16) Programator de computer cuantic

Calculatoarele cuantice utilizează stări cuantice atomice în dispozitive cu temperatură foarte scăzută, folosind mai multe raze laser, cu interacțiuni la nivelul atomilor individuali.

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, efectele sunt vizibile în supermarketurilr britanice. De asemenea, șoferii de camioane din UE sunt obligați să aștepte și zile întregi pentru a avea toate actele în regulă.

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 lei, iar prețul mediu al gazului lichefiat constituie 10,10 lei.

Ultimele ȘTIRI

Joburi de viitor: (17) Eticist al robotului

Eticienii sunt experți în etică. Atunci când o nouă tehnologie sau scenariu implică metode și aplicații emergente și controversate în care există i...

Joburi de viitor: (16) Programator de computer cuantic

Calculatoarele cuantice utilizează stări cuantice atomice în dispozitive cu temperatură foarte scăzută, folosind mai multe raze laser, cu interacți...

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după i...

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 ...

Carburanții, mai scumpi. Benzina A 95 și-a majorat prețul cu peste 1,5 lei

Prețul carburanților este în creștere. Unele stații de alimentare au afișat astăzi noapte prețuri mai mari la motorină, benzină și gaz lichefiat.

Vezi toate știrile