Bani.md

Lovitură majoră dată de Uber în Marea Britanie: Compania a recâştigat dreptul de a opera în Londra

Lovitură majoră dată de Uber în Marea Britanie: Compania a recâştigat dreptul de a opera în Londra

Curtea Magistraţilor au dat undă verde companiei Uber pentru a opera în capitala Marii Britanii pe o licenţă de 15 luni, potirvit CNN. Compania a fost forţată să recurgă la Curtea Magistraţilor după ce Ministerul Transporturilor din Marea Britanie a refuzat să reînnoiască licenţa companiei în luna septembrie.

Autoritatea de transporturi a anunţat atunci că Uber nu este „potrivită”, menţionând mai multe îngrijorări cu privire la modul în care compania răspunde activităţilor criminale.

Decizia anunţată săptămâna aceasta este o victorie majoră pentru Dara Khosrowshahi, care a încercat în cele 10 luni de când conduce compania să prezinte Uber drept o companie umilă şi reformată.

„Suntem mulţumiţi cu această decizie”, transmite Uber într-o declaraţie. „Vom continua să lucrăm cu Transporturile pentru a le adresa o serie de probleme şi pentru a le câştiga încrederea”.

Khosrowshahi, care l-a înlocuit pe Travis Kalanick în poziţia de CEO după o serie de scandaluri, şi-a cerut scuze public pentru greşelile companiei din Londra şi le-a cerut autorităţilor să lucreze împreună pentru a repara lucrurile.

În septembrie anul trecut, Transport for London (TfL) a refuzat că acorde companiei din Silicon Valley o licenţă de operare pe termen de cinci ani, pentru că nu raportează în mod corespunzător fapte penale grave şi nu verifică şoferii.

Uber are aproximativ 3,5 milioane de clienţi şi 45.000 de şoferi în Londra şi este una dintre cele mai efervescente pieţe pentru companie.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000