Lucruri care diferențiază turiștii de localnicii de pe o plajă din Grecia

03 Iul. 2021, 11:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iul. 2021, 11:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Când grecii ajung la plajă în fiecare vară, o fac cu o finețe fără efort. Îi veți vedea savurând soarele și bucurându-se de o zi la plajă la maxim. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să deosebești localnicii de turiști.

Joacă tenis pe plajă

Dacă vedeți doi sau mai mulți oameni pe plajă jucând ceea ce grecii numesc „rachete”, un joc de tenis improvizat pe nisip, ei sunt cu siguranță greci.

Zgomotul mingii care lovește racheta și interjecțiile puternice dintre jucători pot fi iritante pentru cei care se scaldă și doresc să se bucure de soare și mare în liniște.

Joacă table (nard)

A juca unul dintre cele mai vechi jocuri de societate cunoscute la plajă sau la barul de pe plajă din apropiere este o trăsătură grecească. Singurul turist pe care probabil îl găsești jucând table este probabil unul care este învățat de un grec cum să joace jocul.

Comandă cafea fierbinte sau un ceai frappé

Grecii beau cafea la plajă. De fapt, când există un bar la plajă, veți descoperi că pe tot parcursul zilei, grecii vor comanda doar cafea și apă, în special un espresso frappe sau freddo.

Pe măsură ce se apropie seara, ar putea comanda o bere rece sau o altă cafea, dar pe tot parcursul zilei este cafea răcită până la capăt. Pe de altă parte, turiștii comandă adesea băuturi calde la plajă.

Presupunerea că plaja este gratuită

Orice plajă organizată sau cu șezlonguri și umbrele din Grecia va avea o taxă; nu există nicio cale în jurul ei. Dacă există și baruri pe plajă, dușuri sau un restaurant, veți plăti și mai mult pentru a utiliza facilitățile de pe plajă.

De exemplu, utilizarea șezlongurilor sau umbrelelor pe plajele organizate din Grecia costă de obicei în jur de cinci până la șase euro, plus orice cost pentru băuturi sau gustări dacă există un bar pe plajă în apropiere.

Alcool pe plajă

Grecii tind să bea alcool pe plajă mai târziu în timpul zilei. Când observați un scăldător care bea bere dimineața devreme, el / ea este mai probabil un turist.

Acest lucru se întâmplă în principal în stațiunile turistice populare printre tineri. A te îmbăta pe plajă este de fapt ceva care nu este vesel pentru greci, ci mai degrabă bătăi de cap.

Petrec întrega zi în soarele fierbinte grecesc

Umbrelele de pe plajele organizate sunt acolo dintr-un motiv. Trebuie să vă plimbați atunci când vă așezați în puternicul soare grecesc pentru a nu vă arde sau chiar pentru a experimenta accident vascular cerebral.

Mulți turiști își vor mișca scaunele, astfel încât să stea la soare direct pentru întreaga zi pe plajă. Când aveți dubii, aruncați o privire la localnici.

Se așează în lumina soarelui difuză care vine prin umbrelele semi-transparente sau se așează direct la soare, dar numai pentru perioade scurte de timp.

 

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău