Bani.md

Magazinele ALINA-ELECTRONIC ar putea fi preluate de BOMBA! Consiliul Concurenței așteaptă părerea agenților economici terți

Magazinele ALINA-ELECTRONIC ar putea fi preluate de BOMBA! Consiliul Concurenței așteaptă părerea agenților economici terți

Rețeaua de magazine „BOMBA” ar putea prelua rețeaua de magazine „ALINA-ELECTRONIC”.

În acest sens, Consiliul Concurenței examinează notificarea parvenită de la Î.C.S ,,BM TECHNOTRADE” S.R.L (care deține marca comercială „BOMBA”) în care se menționează concentrare economică ce urmează a se realiza prin preluarea controlului unic asupra Î.C.S „AV ELECTRONIC” S.R.L. (care deține marca comercială „ALINA-ELECTRONIC” și marca comercială „EXPERT ÎN TEHNICĂ! ALINA ELECTRONIC”).

Genul de activitate conform Clasificatorul Activităților din Economia Moldovei a întreprinderilor implicate în operațiunea de concentrare economică este comerțul cu amănuntul al articolelor și aparatelor electrocasnice, în magazine specializate.

Contactat de bani.md, șefa Direcției Politici și Relații cu Publicul, Veronica Cojocaru, a declarat că instituția așteaptă informații de la agenții economici care ar putea fi afectați de această decizie. 

„Plenul Consiliului urmează să ia o decizie despre autorizarea sau neautorizarea acestei concentrări, ori autorizarea cu anumite condiții. Decizia poate fi luată în termen de la 30 la 90 de zile de la ultima depunere de informații de la notificator. Cererea a fost depusă la Consiliu la 24 mai 2017, însă pe parcurs, s-ar putea ca notificatorul să fi venit sau să mai vină cu informații suplimentare, de aceea se ia în considerare ultima intervenție”, a explicat Veronica Cojocaru.

Noi luăm decizia prin prima Legii Concurenței, însă avem nevoie de informații și de la agenții economici, pentru a lua o decizie compatibilă cu mediul concurențial benefic”, a mai adăugat Veronica Cojocaru.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la numărul: 022 27 06 06, prin e-mail, la adresa: office@competition.md sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, MD-2001, Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73/1.

Bani.md amintește că acum două săptămâni, rețeaua de magazine Alina Electronic, care vinde cu amănuntul tehnică de uz casnic și electronică și-a anunțat închiderea.

Rețeaua de magazine Alina Electronic se închide. Compania anunță lichidarea totală a stocurilor

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000