Mai mult transfer, mai puțin numerar. Ministerul Finanțelor planifică limitarea plăților cu bani gheață

Ministerul Finanțelor din Republica Moldova planifică să reducă valoarea numerarului transacționat între agenții economici. O propunere în acest sens a fost elaborată de instituție și incluă în documentul politicii Fiscale pentru anul viitor - 2021.

Ministerul Finanțelor din Republica Moldova planifică să reducă valoarea numerarului transacționat între agenții economici. O propunere în acest sens a fost elaborată de instituție și incluă în documentul politicii Fiscale pentru anul viitor - 2021. 

Astfel, se propune ca tranzacțiile în numerar între agenții economici să nu depășească valoarea de 100 de mii de lei pe lună, în timp ce volumul unei tranzacții să nu depășească 10 mii de lei.

Unitățile comerciale cu un volum de vânzări ce depășește 500 de mii de lei vor fi obligate să instaleze terminale de plată cu cardul - POS.

Totdată, și persoanele fizice vor fi limitate la tranzacții în numerar - până la 100 de mii de lei pentru o tranzacție în numerar.

Potrivit autorilor proiectului, se așteaptă ca aceste măsuri să promoveze tranzacțiile fără numerar, creând condițiile prealabile pentru reducerea comisioanelor percepute de instituțiile financiare din țară.

Ministerul Finanțelor consideră că promovarea tranzacțiilor monetare fără numerar va avea un efect benefic asupra persoanelor fizice și juridice - acestea vor putea efectua plăți rapid, vor primi venituri mai mari și vor economisi timp. 

Redacția Bani.md consideră că această măsura va contribui și la reducerea valorii salariilor în plic, a veniturilor nedeclarate. 

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile