Bani.md

Maia Sandu: ”Inițiativa tichetelor de masă este umilitoare pentru cetățeni”. Adrian Candu: „Să înțeleg că Maia Sandu preferă salariul în plic?”

Maia Sandu: ”Inițiativa tichetelor de masă este umilitoare pentru cetățeni”. Adrian Candu: „Să înțeleg că Maia Sandu preferă salariul în plic?”

Maia Sandu a criticat inițiativa Președintelui Parlamentului Adrian Candu de a introduce sistemul de tichete pentru masă în Republica Moldova. În Replică, Adrian Candu a declarat că lidera PAS are o abordare populistă și că ar încerca să blocheze o inițiativă ce va aduce beneficii cetățenilor.

Maia Sandu este de părere că proiectul de lege respectiv deschide ușa spre evaziuni fiscale și este umilitoare pentru cetățeni:

„Aflăm că guvernarea, fiind preocupată de soarta poporului, a decis să-l ajute, oferindu-le oamenilor... tichete de masă. Proiectul de lege a ridicat mai multe semne de întrebare, lumea întrebând-se ce scheme ascund de data aceasta deputații PD-ului.

Dacă e atât de promițătoare inițiativa cu tichetele de masă, le propun deputaților să înceapă cu ei. Să-şi ia suplimentele grase în formă de tichete în valoare de 45 de lei şi să mănânce la una din cantinele sociale. Asta i-ar ajuta să se apropie de popor mai mult decât schimbarea sistemului electoral!

La modul serios, această inițiativă deschide ușa pentru evaziuni fiscale și este umilitoare pentru cetățeni. Oamenii au nevoie de salarii mai mari pe care să le cheltuie așa cum vor ei. Iar pentru asta, guvernarea trebuie să asigure un mediu de afaceri atractiv, care să permită afacerilor să se dezvolte, să devină competitive pentru a putea oferi angajaților salarii mai bune”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În replică, Adrian Candu a spus că „astfel de abordări manipulatoare trebuie taxate dur, mai ales când ascund intenții populiste care vin să blocheze un beneficiu pentru oameni”. 

„După ce a încercat să blocheze Acordul cu FMI, în speranța că cetățenii vor rămâne fără pensii și salarii, și o criza socială i-ar deschide drumul spre putere, doamna Sandu recidivează. De această dată o supăra propunerea privind tichetele de masă, care pe lângă beneficiile pe care le poate aduce în mod direct oamenilor, combate și fenomenul salariilor la plic, implicit, evaziunea fiscală

Să înțeleg că doamna Maia Sandu preferă salariul în plic? 

Sau să înțeleg din comentariul și critica doamnei Sandu că astfel ea critică și autoritățile Franței, Italiei, Cehiei, României și altor state unde funcționează sistemul tichetelor de masă, blamându-i de incompetență și că urmăresc să promoveze evaziunea fiscală. Sau aceste state își umilesc cetățenii?”, a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

„Cred însă că e mai grav, în cazul declarației doamnei Sandu nu vorbim de neștiință, ci pur și simplu de niște minciuni conștient spuse prin care speră să blocheze o inițiativă care ar aduce beneficii cetățenilor.

Pot sa înțeleg criza de idei prin care trece, înțeleg și obsesia ei față de Partidul Democrat, dar nu înțeleg ce are împotriva cetățenilor. Un fel de politică la PAS?!”, a mai adăugat Președintele Parlamentului. 

Bani.md amintește că angajații moldoveni ar putea beneficia de tichete de masă gratuite. Un proiect de lege prevede ca salariaţii să beneficieze gratuit de tichete de masă oferite de către patroni. Preţul unui bon va fi de 45 de lei, iar banii, alocaţi de angajator, nu vor fi impozitaţi.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000