MAIB anunță suport pentru sectorul de afaceri în contextul COVID-19

Moldova Agroindbank este mereu alături de clienții săi, inclusiv în perioade mai complicate și nu face o excepție nici în contextul situației dificile cauzate de COVID-19.

Moldova Agroindbank este mereu alături de clienții săi, inclusiv în perioade mai complicate și nu face o excepție nici în contextul situației dificile cauzate de COVID-19. În baza unor analize minuțioase prezentate în cadrul unei ședințe de durată, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 20 martie, Comitetul de Conducere al băncii a examinat un șir de acțiuni pentru perioada martie-mai 2020, direcționate spre susținerea economiei per ansamblu și a agenților economici, în particular. Membrii Comitetului au convenit că MAIB va depune tot efortul pentru a extinde măsuri de susținere asupra clienților persoane juridice: corporate, întreprinderi micro, mici și mijlocii.  

Astfel, banca nu va calcula penalități (dobânzi de întârziere) pentru sumele restante, acumulate în perioada 19 martie-31 mai 2020, la creditele acordate clienților persoane juridice.

În cazul constatării deficiențelor financiare cauzate de situația epidemiologică, clienții persoane juridice vor avea posibilitatea să solicite modificarea graficelor de rambursare a creditelor pentru lunile martie-mai 2020. Graficele vor fi modificate pentru fiecare client în mod individual. MAIB nu va percepe comisionul prevăzut în prezent pentru procedura de modificare.

Totodată, pentru a susține clienții persoane juridice din industriile afectate de circumstanțele cauzate de COVID-19 și pentru a contribui la maxim la menținerea stabilității financiare a acestora și la restabilirea capacităților lor de a activa în regim normal, Moldova Agroindbank examinează o serie de facilități, inclusiv diminuarea ratei dobânzii, valabile până la 31 decembrie 2020, care vor fi acordate în mod individual. 

În cazul în care clienții vor solicita rambursare anticipată, banca nu va percepe comision pentru această operațiune.

De asemenea, MAIB a extins termenul de utilizare neîntreruptă a overdraftului la contul curent de la 30 la 90 de zile.

Serghei Cebotari, Președintele Moldova Agroindbank, a accentuat că banca rămâne aliatul clienților săi din mediul de afaceri și în aceste circumstanțe deloc ușoare provocate de COVID-19 și a îndemnat întregul mediu economico-financiar să-și unească forțele pentru menținerea stabilității economice a țării.

„De modul în care vor evolua lucrurile pe partea de business depind multe alte urmări, inclusiv siguranța locurilor de muncă, revenirea la capacitatea de activitate cel puțin anterioară și restabilirea dinamicii dezvoltării economiei naționale. Din aceste considerente, este vital să oferim soluții rapide și eficiente, care să sprijine clienții Moldova Agroindbank din zona de business, pentru că înțelegem contextul dificil în care aceștia activează acum și e firesc să ne ajutăm reciproc prin măsuri de susținere, acționând responsabil și în același timp cu empatie pentru întreaga economie și societate”, a specificat Președintele MAIB. 

P.

 

Alte stiri

Documente desecretizate: Băncile din țară ar fi fost devalizate și după 2014, chiar și în administrare specială

Cele trei bănci comerciale - Banca de Economii, Unibank și Banca Socială din Republica Moldova ar fi fost devalizate și după furtul miliardului din 2014.

Închisoare pe 18 ani pentru miliardarul chinez care a criticat modul în care Xi Jinping a gestionat pandemia de coronavirusul

Ren Zhiqiang, un magnat imobiliar, cu legături strânse cu înalți oficiali chinezi, a dispărut în martie după ce ar fi scris un eseu dur în luna aceea, criticând răspunsul lui Xi la epidemia de coronavirus. Ulterior a fost acuzat de infracțiuni legate de corupție.

„Business-ul cu cea mai rapidă creștere pe timp de COVID”: Un startup din SUA îi ajută pe proprietari să dea afară chiriașii restanțieri

Criza creată de COVID-19 a generat milioane de chiriași restanțieri în Statele Unite, mulți aflându-se în situația în care pot fi dați afară de pe o zi pe alta, scrie Business Insider.

Actrița Eva Longoria vinde complexul rezidențial din Los Angeles cu o reducere mare de preț

Producătorul și actrița „Desperate Housewives” Eva Longoria și-a vândut complexul rezidențial din cartierul Hollywood Hills din Los Angeles cu pierderi.

Ultimele ȘTIRI

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

În contextul pandemiei și scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca - OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel sa...

Vezi toate știrile