MAIB atenționează despre necesitatea protejării datelor confidențiale ale cardului bancar

Moldova Agroindbank atenționează despre existența și intensificarea cazurilor de escrocherie în mediul Internet și la telefon, cu scopul de a efectua tranzacții frauduloase utilizând datele confidențiale ale cardurilor de plată.

Moldova Agroindbank atenționează despre existența și intensificarea cazurilor de escrocherie în mediul Internet și la telefon, cu scopul de a efectua tranzacții frauduloase utilizând datele confidențiale ale cardurilor de plată. 

În acest context, MAIB roagă clienții să fie foarte prudenți la următoarele scheme de fraude!

Infractorii folosesc numele băncii sau al altor companii și prin intermediul mesajelor false expediate prin aplicațiile Viber, WhatsApp, e-mail sau a mesajelor SMS/apelurilor telefonice:

  • informează clienții băncii despre posibilitatea participării la diverse loterii false sau că aceștia au devenit „norocoșii câștigători” ai premiilor bănești și solicită datele confidențiale ale cardurilor de plată, precum: numărul cardului, data expirării cardului, codul CVV/CVC, acestea fiind ulterior folosite în scopuri ilicite;

  • se prezintă ca angajați ai băncii, angajați ai diverselor organizații de caritate/ internaționale sau lucrători medicali etc. pentru a obține informații confidențiale, și anume codul personal (IDNP), numărul cardului, data expirării acestuia și codul CVV, codul PIN al cardului, codul din SMS primit de Dvs. la numărul de telefon, iar după convorbirea telefonică, cu ajutorul informației obținute, infractorii efectuează tranzacții frauduloase;

  • informează utilizatorii, prin intermediul rețelelor de socializare și a site-urilor pe care navighează, să acceseze link-uri suspecte pentru colectarea datelor bancare, ulterior folosite la efectuarea tranzacțiilor frauduloase.

Vă recomandăm să urmați câteva măsuri de securitate absolut necesare:

1. Nu oferiți niciodată cardul Dvs. bancar persoanelor terțe și nu permiteți să fie fotografiat sau făcută o copie xerox a cardului;

2. Nu accesați link-urile de la adrese necunoscute, neverificate, inclusiv link-urile care redirecționează către presupuse site-uri ale unor companii, bănci, sisteme de plăți etc.;

3. Nu comunicați nimănui informațiile Dvs. personale sau ale cardului Dvs. bancar (data expirării, numărul PIN, codul de securitate CVC/CVC format din 3 cifre tipărit pe spatele cardului etc.) ca răspuns la e-mailuri, apeluri telefonice, mesaje SMS (chiar dacă acestea sunt expediate ca fiind din numele băncii sau de la un număr de telefon care pare asemănător sau chiar este identic cu cel al băncii). Pentru orice transferuri de bani, recompense, bonusuri etc. pe cardul Dvs. bancar, persoana care vă expediază mijloace financiare are nevoie doar de numărul cardului!

Atenție! Moldova Agroindbank NU SOLICITĂ NICIODATĂ transmiterea datelor cu caracter personal sau a datelor legate de cardul bancar la telefon, prin SMS, email sau prin intermediul rețelelor de socializare.

4. Vă recomandăm ca orice dispozitiv de pe care efectuați tranzacții să fie mereu verificat de prezența virușilor cu ajutorul programelor anti-virus, anti-phishing actualizate și legale.

  • În cazul oricărei suspiciuni, contactați-ne la numărul de telefon 1313 pentru examinarea situației și acordarea suportului necesar.
  • Blocați imediat cardul prin aplicația mobilă MAIBank sau solicitați acest lucru Serviciului Contact Center al băncii la numărul de telefon 1313, dacă credeți că există riscul tranzacțiilor frauduloase cu cardul Dvs.
  • Fiți mereu vigilenți la operarea cu datele personale și confidențiale!
P.

Alte stiri

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

A fost deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale de către Minsterul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile