MAIB: Clienții persoane fizice au opțiunea să modifice graficul de achitare a creditelor amânate

Ținând cont de numeroasele întrebări adresate privitor la decizia de amânare a plăților la ratele creditelor acordate persoanelor fizice, inclusiv dobânzile, Moldova Agroindbank specifică:

Ținând cont de numeroasele întrebări adresate privitor la decizia de amânare a plăților la ratele creditelor acordate persoanelor fizice, inclusiv dobânzile, Moldova Agroindbank specifică:

 

1.  Atât plata ratelor la credite, cât și plata dobânzilor ce vor fi calculate pentru lunile martie, aprilie și mai 2020 se vor transfera pentru plată în luna iunie. 

2. Pentru sumele date banca nu va calcula și nu va percepe nici o penalitate și/sau dobândă de întârziere.

3. În iunie, clienții vor dispune de două modalități de executare a obligației de plată a ratelor la credit și a dobânzilor: 

(a) vor achita sumele ratelor la credit și dobânzile calculate la acesta pentru perioada martie-iunie, 

(b) în cazul în care vor dori să eșaloneze suma ratelor la credit și a dobânzilor, vor depune o cerere de modificare a graficului de rambursare, iar banca va perfecta un grafic nou de rambursare a creditului, convenit cu clientul.

Menționăm că graficul de rambursare poate fi modificat doar la solicitarea clientului.

4. Deși modificarea graficului de rambursare constituie o modificare a contractului, fapt pentru care în contractul de credit este prevăzută încasarea unui comision, ținând cont de situația creată în legătură cu COVID-19 și înțelegând dificultățile cu care se confruntă clienții băncii, modificarea graficului de rambursare a creditului va fi efectuată de către bancă fără a percepe de la clienți comisionul pentru modificarea clauzelor contractuale.

5. Banca va întreprinde acțiunile necesare pentru a asigura recepționarea și perfectarea rapidă a cererilor de modificare a graficului de rambursare, inclusiv, dacă va fi necesar, va implica mai mult personal. 

Menționăm că în cazul în care au posibilitate, clienții pot achita ratele conform graficului. Plata poate fi efectuată prin intermediul aplicației MAIBank sau Internet Banking, pentru a evita vizita la bancă. 

Amintim că decizia a fost luată pentru a nu expune clienții și apropiații riscului de infectare cu COVID-19, precum și înțelegând faptul că clienții ar putea să se confrunte cu dificultăți financiare în contextul restricțiilor impuse pentru a preveni răspândirea COVID-19. 

P.

Alte stiri

Documente desecretizate: Băncile din țară ar fi fost devalizate și după 2014, chiar și în administrare specială

Cele trei bănci comerciale - Banca de Economii, Unibank și Banca Socială din Republica Moldova ar fi fost devalizate și după furtul miliardului din 2014.

Închisoare pe 18 ani pentru miliardarul chinez care a criticat modul în care Xi Jinping a gestionat pandemia de coronavirusul

Ren Zhiqiang, un magnat imobiliar, cu legături strânse cu înalți oficiali chinezi, a dispărut în martie după ce ar fi scris un eseu dur în luna aceea, criticând răspunsul lui Xi la epidemia de coronavirus. Ulterior a fost acuzat de infracțiuni legate de corupție.

„Business-ul cu cea mai rapidă creștere pe timp de COVID”: Un startup din SUA îi ajută pe proprietari să dea afară chiriașii restanțieri

Criza creată de COVID-19 a generat milioane de chiriași restanțieri în Statele Unite, mulți aflându-se în situația în care pot fi dați afară de pe o zi pe alta, scrie Business Insider.

Actrița Eva Longoria vinde complexul rezidențial din Los Angeles cu o reducere mare de preț

Producătorul și actrița „Desperate Housewives” Eva Longoria și-a vândut complexul rezidențial din cartierul Hollywood Hills din Los Angeles cu pierderi.

Ultimele ȘTIRI

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

În contextul pandemiei și scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca - OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel sa...

Vezi toate știrile