Bani.md

Mărfurile moldovenești vor putea fi exportate în Rusia prin Ucraina. Dodon ar fi rezolvat problema... până în martie

Mărfurile moldovenești vor putea fi exportate în Rusia prin Ucraina. Dodon ar fi rezolvat problema... până în martie

Mărfurile moldovenești vor putea fi exportate în Rusia, tranzitând Ucraina. Cel puțin despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, pe contul său de Facebook, după întrevederea cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Problema pare să fie rezolvată, doar că până în luna martie.

„Am convenit cu Vladimir Putin - la rugămintea președintelui Moldovei, începând cu ziua de astăzi (n.r. 30 ianuarie), toate mărfurile moldovenești pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești, aceste decizii vor permite majorarea, în termeni restrînși, a cifrei de afaceri dintre țările noastre”, a scris Igor Dodon.

În același timp, pe site-ul Președinției Federației Ruse a apărut un comunicat de presă, în care Vladimir Putin a menționat că: „Am luat decizii suplimentare privind producțiile de legume și fructe, și privind produsele vitivinicole. Acestea vor fi în vigoare până la sfârșitul lunii martie a acestui an. Împreună vom monitoriza cum decurge procesul și vom lua alte decizii despre cum vom proceda în respectiva direcție”.

Amintim că, la sfârșitul anului 2018, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret ca răspuns la sancțiunile emise de către Ucraina, prin care a interzis importul mărfurilor ucrainești în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul Federației Ruse prin tranzitarea teritoriului Ucrainei

Anterior, Kievul a interzis introducerea în țară din Rusia a mai multor produse, printre care amidon de porumb, glucoză și sirop de glucoză sau maltodextrină.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000