Bani.md

Mark Zuckerberg, audiat în Parlamentul European: Și-a cerut scuze din nou

Mark Zuckerberg, audiat în Parlamentul European: Și-a cerut scuze din nou

Facebook joacă un rol pozitiv în derularea alegerilor, facilitând contactele liderilor politici cu cetăţenii, afirmă Mark Zuckerberg, cofondatorul şi directorul general al reţelei de socializare online, subliniind că au fost luate măsuri pentru contracararea ingerinţelor. Mark Zuckerberg a fost audiat astăzi în Parlamentul European, după criticile privind utilizarea datelor private de către reţeaua de socializare online, scrie Mediafax.

„Facebook joacă un rol pozitiv în derularea alegerilor în întreaga lume prin ajutarea liderilor politici să intre în contact direct cu alegătorii. Sunt determinat să construiesc în continuare instrumente care să aducă oamenii împreună în moduri semnificative", a declarat Mark Zuckerberg în Parlamentul European.

"În anul 2016, am acţionat prea lent în identificarea ingerinţelor ruse prin Facebook în scrutinul prezidenţial din SUA. La acea vreme, eram mai concentraţi pe contracararea atacurilor cibernetice tradiţionale. De atunci, am făcut investiţii semnificative pentru a îngreuna comiterea atacurilor de acest fel prin Facebook. Am avut activităţi mai bune începând din 2016, inclusiv în alegerile din Franţa, în alegerile din Germania, în scrutinul special din Alabama", a explicat Zuckerberg în cursul audierii în Parlamentul European.

Mark Zuckerberg a prezentat scuze că Facebook nu a luat măsuri pentru contracararea ingerinţelor în alegeri, difuzării de ştiri false şi utilizării ilegale a datelor personale.

"A devenit clar că în ultimii ani nu am făcut suficient pentru a împiedica folosirea în scop negativ a instrumentelor pe care le-am construit. Fie că este vorba de ştiri false, de ingerinţele în alegeri sau de utilizarea abuzivă a datelor personale, nu am avut o perspectivă largă asupra responsabilităţilor. A fost o eroare şi îmi pare rău", a afirmat Zuckerberg.

Miliardarul american a evidenţiat angajamentul Facebook faţă de Europa, explicând că va avea 10.000 de angajaţi pe continent.

"Cred profund în ceea ce facem. În abordarea provocărilor cu care ne confruntăm, ştiu că vom privi înapoi şi vom observa că ajutăm oamenii să comunice, oferindu-le o voce ca forţă pozitivă în Europa şi în întreaga lume", a spus Zuckerberg.

După scandalul utilizării datelor de către firma de consultanţă Cambridge Analytica, Facebook a suspendat 200 de aplicaţii online şi investighează dacă entităţi terţe au acces la informaţii private.

Mark Zuckerberg susţine că Facebook nu este în situaţie de monopol

Compania Facebook îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu concurenţial şi achită impozite, a afirmat directorul general, Mark Zuckerberg, în contextul în care unii eurodeputaţi au semnalat o posibilă situaţie de monopol a reţelei de socializare online.

În contextul în care unii eurodeputaţi au semnalat problema unei posibile situaţii de monopol, Mark Zuckerberg a precizat: "Funcţionăm într-un spaţiu foarte competitiv, în care oamenii folosesc diverse instrumente de comunicaţii. În medie, o persoană foloseşte opt instrumente diferite, eu simt că apar mereu noi tipuri de platforme online", a spus Zuckerberg.

"Facebook a plătit întotdeauna impozite în toate ţările în care avem operaţiuni şi avem investiţii puternice în Europa. Avem două centre de date şi construim încă unul în Danemarca. Facem investiţii semnificative, pentru a contribui la inovaţie şi la crearea de locuri de muncă", a spus Zuckerberg.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000