Mastercard și Moldova Agroindbank implementează primul proiect din Moldova de plăți fără numerar în transportul public

Deja în primul trimestru al anului 2021 în transportul public din Chișinău va fi posibilă achitarea fără numerar. Această opțiune face parte din proiectul pilot, care va fi lansat în cadrul Memorandumului de colaborare semnat între Mastercard și Primăria Municipiului Chișinău.

Mastercard și Moldova Agroindbank au lansat un proiect complex de efectuare a plăților fără numerar în transportul public din Chișinău. Lansarea primei soluții din Moldova pentru acceptarea plăților fără numerar pentru călătoriile în troleibuzele și autobuzele orășenești va deveni un proiect pilot în cadrul Memorandumului de colaborare strategică, care a fost semnat între Mastercard și Primăria Chișinău.

Deja în primul trimestru al anului 2021, până la patru cele mai solicitate rute de transport public urban vor fi echipate cu validatoare mobile și staționare pentru acceptarea plăților fără numerar. Astfel, locuitorii și oaspeții capitalei vor putea achita călătoria cu cardul de plată al oricărei bănci sau cu un dispozitiv dotat cu tehnologia NFC. Moldova Agroindbank este banca-acquirer a proiectului.

„Mastercard are o experiență vastă în implementarea proiectelor smart city și suntem un partener de încredere pentru mai mult de 100 de orașe din întreaga lume, introducând plăți fără numerar acolo unde viteza, confortul și siguranța sunt deosebit de importante. În ultimii ani, împreună cu băncile partenere, am implementat în Chișinău o serie de proiecte de infrastructură importante, inclusiv plățile fără numerar pentru parcare, plățile fără contact în distribuitoarele automate și alte inițiative”, a declarat Irina Untila, directorul oficiului Mastercard din Moldova. „Și astăzi, împreună cu Moldova Agroindbank, suntem încântați să anunțăm lansarea unui proiect deosebit de semnificativ și așteptat, datorită căruia, pentru prima dată în Moldova, va fi posibilă achitarea călătoriei în transport cu un card bancar. Apariția plăților fără numerar în transport este foarte importantă. Conform cercetărilor noastre, 40% dintre moldoveni ar dori să achite călătoriile cu cardul. Suntem siguri că locuitorii și oaspeții orașului vor aprecia posibilitățile de plăți fără numerar în transport, ceea ce oferă un nou nivel de confort și siguranță”.

Taxatorii de pe rutele care participă la proiectul pilot vor primi validatoare mobile. Acestea vor face posibilă achitarea călătoriilor cu cardul cu bandă magnetică sau cip, paypass sau dispozitiv NFC. După efectuarea plății, taxatorul va emite o chitanță, în care se va indica tariful, data și ora. În transport vor fi instalate și validatoare staționare, care acceptă plata pentru călătorii cu carduri fără contact și dispozitive dotate cu tehnologia NFC.

„Moldova Agroindbank acordă o atenție deosebită dezvoltării infrastructurii de plăți și implementării soluțiilor tehnologice care simplifică mult procesul de decontare și fac viața utilizatorilor mai confortabilă. Prin urmare, suntem foarte încântați să anunțăm că astăzi Moldova Agroindbank, în parteneriat cu Mastercard, lansează implementarea primei soluții smart city din Moldova pentru acceptarea plăților fără numerar în transportul public urban. Peste câteva luni, locuitorii din Chișinău vor putea aprecia toate avantajele plăților fără numerar nu numai în unitățile de comerț, ci și în transport, unde viteza și siguranța sunt deosebit de importante”, a subliniat Aliona Stratan, Prim-Vicepreședinte al Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank.

***

Mastercard este o companie tehnologică globală din industria plăților. Misiunea noastră este să dezvoltăm și să fortificăm o economie digitală, care oferă priorități tuturor și oriunde, prin intermediul tranzacțiilor sigure, simple și accesibile bazate pe tehnologie. Folosind date și rețele sigure, parteneriatele și energiile noastre, oferim soluții și inovații care să ajute oamenii, instituțiile financiare, guvernele și afacerilor să-și realizeze cel mai mare potențial. Cultura noastră și tot ceea ce facem în interiorul companiei și în afara ei, sunt determinate în funcție de coeficientul de decență (decency quotient, DQ). Gestionăm afaceri în peste 210 țări și teritorii și creăm o lume durabilă care oferă oportunități neprețuite pentru toată lumea. www.mastercard.com

Moldova Agroindbank este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanței bancare, cu peste 1/3 cotă de piață la indicatori, precum credite, depozite, active și profit. MAIB este cel mai mare acceptant de carduri pe toate domeniile de business: POS terminale, ATM, comerț electronic, terminale de autoservire. Banca oferă clienților săi cele mai variate și inovative soluții de acceptare a plăților prin intermediul cardurilor bancare. Prin rețeaua sa vastă, MAIB deservește aproximativ un milion de clienți, persoane fizice, IMM-uri și clienți corporativi. În anul 2020, MAIB a fost desemnată Cea mai Bună Bancă din Moldova de experții concursurilor organizate de prestigioasele publicații The Banker, Finance Central Europe și de Global Finance, precum și deținătoarea trofeului ”Best Digital Bank Moldova”, conform clasamentului Global Banking and Finance Review.

 

P.

Alte stiri

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 milioane de dolari. Suma a crescut cu 36,9% față de luna decembrie a anului 2019 2019. Cele mai mari tranferuri au fost de 4% și provin din partea țărilor Uniunii Europene (UE), 13,6% din partea țărilor CSI și 39,6% vin din alte țări ale lumii.

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Goleman împreună cu Annie McKee și Richard Boyatzis a demonstrat, în cartea „Inteligența emoțională în leadership”, legătura strânsă care există între inteligența emoțională și leadership. Ei spun că liderii adevărați fac apel la emoții, iar succesul lor depinde de cum aceștia acționează acționează.

Ultimele ȘTIRI

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 ...

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Gol...

Joburi de viitor: (22) Consilier de 100 de ani

Acum urmează o serie de joburi de viitor din categoria „PEOPLE JOBS”. În viitor, viața noastră va fi extinsă prin progresele înregistrate în medici...

Vezi toate știrile