Bani.md

Mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție a fost aprobat

Mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție a fost aprobat

Executivul a aprobat astăzi mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova. Acest document include structura Programului, procesele tehnice și modificările legislative necesare, procedurile și formele de aplicare, cerințele specifice și detaliate, politicile și procedurile formale care trebuie incluse în cadrul normativ, cu stabilirea termenelor concrete de realizare.

„Prin intermediul proiectului dat au fost stabilite cerințele generale și criteriile de eligibilitate a solicitanților la Program, modul și condițiile de verificare a îndeplinirii acestora, inclusiv a bunei reputații economice și financiare, stabilirea numărului exact de acte/documente ce urmează a fi depuse de către solicitanți", a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici.

Totodată, prin acest proiect se modifică și se completează Anexa nr. 1 a Hotărârii de Guvern nr. 314/2017 privind constituirea Agenției Servicii Publice, în scopul instituirii Unității de Implementare a Programului privind Dobândirea Cetățeniei prin Investiție, fiind stabilite în acest sens funcții suplimentare pentru Agenția Servicii Publice, care în cadrul Programului va asigura Secretariatul Comisiei în asistarea Comisiei de pe lângă Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Ministrul Chiril Gaburici a menționat că implementarea proiectului dat nu necesită alocarea mijloacelor financiare suplimentare. Potrivit lui, toate aceste ajustării a cadrului normativ existent vor crea premisele necesare pentru asigurarea implementării cu succes a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000