Bani.md

MF a renunțat la impozitul pe autovehicule, majorarea cotei accizelor de import a acestora, dar și scumpirea vinietei

MF a renunțat la impozitul pe autovehicule, majorarea cotei accizelor de import a acestora, dar și scumpirea vinietei
Foto: lerablog.org

Ministerul Finanțelor din Republica Moldova a renunțat la mai multe propuneri înaintate în proiectul de modificări la politica bugetar-fiscală pentru anul 2016. Un document care se referă la acceptarea mai multor amendamente a deputaților referitoare inclusiv la renunțarea impozitului pentru autovehicule, renunțarea la majorarea accizelor și la scumpirea vinietei a fost avizat ieri de către executiv. 

Potrivit documentului, se renunță la introducerea impozitului pe autovehicule în Codul fiscal prin retragerea propunerii din proiectul de modificări la Legea politicii bugetar-fiscale.

Cu referire la amendamentele referitoare la menţinerea, modificarea, diminuare sau excluderea cotelor accizelor la mijloacele de transport, a fost propusă retragerea din proiectul de lege a propunerilor privind majorarea cotelor accizelor pentru autoturisme şi alte autovehicule. 

A fost susținut și amendamentul privind excluderea propunerii de majorare a cuantumului taxei pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova (vinieta)

La aceasta, Ministerul Finanțelor menționează că reprezentanţii instituției, de comun cu reprezentanţii altor autorităţi publice centrale au creat un grup de lucru privind mijloacele de transport înmatriculate şi neînmatriculate în Republica Moldova, în cadrul căruia sînt analizate unele subiecte ce ţin de termenul de introducere şi de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport înmatriculate în alte state, sistemul de impozitare a mijloacelor de transport introduse pe teritoriul Republicii Moldova, în partea ce ţine de aplicarea TVA şi accizelor, sistemul taxelor rutiere pentru mijloacele de transport neînmatriculate în Republica Moldova, inclusiv mecanismul de aplicare a acestora. Rezultatele acestui grup de lucru vor servi drept temei pentru elaborarea obiectivelor politicii fiscale şi vamale pentru anul 2017.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000