Miliardarii francezi nu au transferat niciun cent pentru restaurarea Notre-Dame

S-au pronunțat sume grandioase, însă până în prezent nu a fost transferat nici măcar un cent pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame de Paris. Până acum, în fond, au venit doar donațiile din partea francezilor și americanilor de rând, fiind colectați 3,6 milioane de euro.

S-au pronunțat sume grandioase, însă până în prezent nu a fost transferat nici măcar un cent pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame de Paris. Până acum, în fond, au venit doar donațiile din partea francezilor și americanilor de rând, fiind colectați 3,6 milioane de euro. 

Ideea e că acești bani ajung pentru a le fi achitate salariile celor 150 de muncitori care se trudesc să restabilească lăcașul după incendiul din 15 aprilie.

„Marii patroni de afaceri nu au donat încă nimic. Niciun cent”, a confirmat reprezentantul oficial al catedralei Andre Fino.

Tot el a spus că miliardarii vor să știe exact pe ce se vor cheltui banii lor și nu sunt de acord să achite pur și simplu pentru salariile muncitorilor.

Cine a promis donații generoase?

Aproape câte un miliard de dolari au promis să doneze pentru catedrală o serie de familii bogate din Franța. Se făcea anunț după anunț, în grabă, de parcă concurau unii cu alții. Încă atunci unele voci îi învinuiau pe oamenii de afaceri că în spate era de fapt vanitate și nu reala dorință de a ajuta la restaurarea lăcașului.

În aprilie, Francois Pinault (și compania sa „Kering” care aparțin „Gucci” și „Saint Laurent”) a primis 100 de milioane de euro. Despre aceeași sumă a spus Patrick Pouyanné, directorul general al companiei franceze de energetică „Total”. 

Bernard Arnaud (compania sa deținută de „Louis Vuitton” și „Dior”) a promis 200 de milioane de euro. La fel a promis această sumă și familia celei mai bogate femei din lume și moștenitoarea „L'Oreal”, Françoise Bettencourt Meyers.

Fino spune că acești bani nu au venit pe cont. Donatorii ar aștepta să vadă cum are loc reconstrucția și urmează să lupte pentru contracte.

Alte stiri

Nikola Pashinyan încearcă să păstreze puterea cu prețul vieții cetățenilor

Noul conflict militar dintre Azerbaidjan și Armenia nu este altceva decât o încercare de a păstra puterea de către prim-ministrul RA Nikol Pashinyan și de a distrage cetățenii de la problemele economice din țară.

Aproape 300 de mii de tone de fructe moldovenești ar putea fi exportate în spațiul CSI

Fructele moldovenești expuse la Moscova. Sute de tone de fructe ar putea fi exportate în spațiul CSI

Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile