Miliardarii necunoscuți ai lumii. Cine sunt oamenii cu averi fabuloase, de care aproape nimeni nu știe, și care ar fi de fapt cel mai bogat om de pe planetă

În fiecare an, publicații internaționale precum Forbes și Fortune întocmesc o listă cu cei mai bogați oameni de pe planetă. Indicele Bloomberg este o altă modalitate de a afla care sunt miliardarii aflați în topul listei celor mai bogați. În ciuda acestui lucru, politicile interne le interzic să includă persoane din anumite categorii în lista lor, scrie Ziarul Financiar.

În fiecare an, publicații internaționale precum Forbes și Fortune întocmesc o listă cu cei mai bogați oameni de pe planetă. Indicele Bloomberg este o altă modalitate de a afla care sunt miliardarii aflați în topul listei celor mai bogați. În ciuda acestui lucru, politicile interne le interzic să includă persoane din anumite categorii în lista lor, scrie Ziarul Financiar.

De exemplu, politica editorială atât pentru Forbes, cât și pentru Bloomberg interzice includerea mafioților, a dictatorilor și a membrilor caselor regale topuri, scrie Business Magazin. În mod similar, indexul Bloomberg îl exclude, de pildă, pe fondatorul și proprietarul majoritar, Michael Bloomberg. Acest lucru înseamnă că averea unor oameni precum sultanul Bruneiului, Dawood Ibrahim, Bashar al-Assad și alții nu este cunoscută publicului larg. Și vorbim de averi fabuloase. Iată câteva exemple oferite de cei de la in.style.yahoo.com:

Hassanal Bolkiah

Se spune că sultanul Bruneiului are o avere netă estimată la 20 de miliarde de dolari. Și asta este doar o estimare făcută acum aproape un deceniu. De asemenea, anumite surse spun că Hassanal Bolkiah deține peste 600 de mașini Rolls Royce, iar casa sa este, în acest moment, cea mai mare reședință privată din lume. Cu 1.800 de camere, Palatul Istana Nurul Iman l-a costat 350 de milioane de dolari.


Dawood Ibrahim

După ce se presupune că a pus la cale o serie de explozii în 1993, în Mumbai, Dawood Ibrahim a stat departe de lumina reflectoarelor în toți acești ani. El a început cu infracțiuni minore în anii ’70 dar, cu timpul, a ajuns unul dintre cei mai bogați traficanți de droguri de pe planetă. Averea sa valorează mult peste 7 miliarde de dolari.

 

Kim Jong Un

Liderul suprem al Coreei de Nord nu apare pe niciuna dintre listele celor mai bogați oameni din lume, motivul principal fiind că nimeni nu poate estima de fapt cât de bogat este. Cu toate acestea, estimările neoficiale sugerează că Kim Jong Un ar putea avea o avere netă de 5 miliarde de dolari, pe care se spune că a adunat-o în urma implicării într-un război cibernetic, folosind sclavi în lagăre de muncă și vânzând resursele naturale ale țării sale.


Bashar al-Assad

Averea liderului sirian care a prezidat una dintre cele mai grave crize umanitare din timpurile moderne se spune că se ridică la 1,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, mulți au sugerat că Bashar al-Assad și-a împărțit averea în întreaga lume și că valoarea reală ar fi de 120 de miliarde de dolari sau mai mult.


Vladimir Putin

Ca în cazul oricărei persoane de pe această listă, nu se poate estima cu exactitate averea președintelui rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, finanțatorul american Bill Browder, într-o mărturie depusă în fața Comitetului judiciar din Senatul SUA în 2017, a afirmat că valoarea netă estimată a lui Putin se apropie de 200 de miliarde de dolari. Browder este CEO și fondator al Hermitage Capital Management, companie care a investit la un moment dat până la 4 miliarde de dolari în acțiuni rusești. Dacă afirmația sa ar fi adevărată, acest lucru l-ar transforma pe Putin în cea mai bogată persoană de pe planetă, depășindu-l pe Jeff Bezos, care are o avere de 148 de miliarde de dolari.

Alte stiri

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

A fost deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale de către Minsterul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile