Bani.md

Ministerul de Interne al Ucrainei anunță despre o tentativă de OMOR asupra lui Vlad Plahotniuc

Ministerul de Interne al Ucrainei anunță despre o tentativă de OMOR asupra lui Vlad Plahotniuc

Ministrul de Interne din Ucraina anunță despre o tentativă de omor asupra omului de afaceri Vlad Plahotniuc. Informația a fost făcută public pe pagina oficială a instituției.

Numele omului de afaceri a apărut în presa rusă abia astăzi. Anterior, ministrul de Interne al Ucrainei Arsen Avakov declarase în cadrul unui briefing că autoritățile au reușit să contracareze tentativa de omor asupra unui cetățean de origine moldovenească.

Operațiunea de reținere a unui grup de persoane bănuite de tentativă a avut loc la Kiev. „Simultan, am arestat organizatorii tentativei de omor”, a subliniat Arsen Avakov.

Totodată, șeful Poliției Naționale din Ucraina, Serghey Knyazev, a precizat că au fost arestați toți cei implicați. „De la cei care au comandat omorul până la cei care aveau rolul de a-l îndeplini. Au fost ridicate arme și bani în Chișinău, iar în Kiev - reținuți organizatorii”, a declarat acesta.

Ministerul de Interne al Ucrainei anunță despre o tentativă de OMOR asupra lui Vlad Plahotniuc Sursa: mvs.gov.ua

Actualmente, au loc percheziții pentru indetificarea dovezilor în urma reținerilor. Acțiunile sunt monitorizate de Procuratura Generală și Serviciul Grăniceri de Stat.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000