Bani.md

Ministerul Economiei a aprobat un regulament care va genera prețuri mai mici la bilete pentru cursele charter

Ministerul Economiei a aprobat un regulament care va genera prețuri mai mici la bilete pentru cursele charter

Mai multă transparență în procedurile de selectare a companiilor aeriene charter care transportă cetățenii moldoveni acasă, dar și prețuri mai mici la bilete – acestea sunt rezultatele obținute urmare a aprobării de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a „Regulamentului de selectare a operatorilor aerieni care vor executa zborurile de repatriere".

În urma examinării mai multor petiții ale cetățenilor Republicii Moldova, care s-au confruntat cu dificultăți în privința zborurilor de repatriere, Ministerul Economiei și Infrastructurii a decis să intervină în această procedură, prin emiterea unui ordin de aprobare a „Regulamentului de selectare a operatorilor aerieni care vor executa zborurile de repatriere".

„Este important să asigurăm transparență în procedurile de selectare a companiilor aeriene charter. Am ținut cont de petițiile expediate în adresa autorităților de către cetățeni și vom întreprinde și în continuare toate măsurile necesare ca zborurile charter să fie efecuate corect și în siguranță", a menționat ministrul Sergiu Railean.

Astfel, au fost create condițiile necesare de acces la licitație pentru toți operatorii aerieni interesați de executarea zborurilor charter de repatriere, conform listelor întocmite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Aceasta a permis o selectare transparentă a companiilor aeriene și asigurarea unei concurențe loiale, ceea ce a determinat reducerea prețurilor la biletele de avion pentru zborurile de repatriere.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000