Ministerul Economiei intenționează să renegocieze contractul de cesiune a Aeroportului Chișinău. Ministrul invită noul proprietar la discuții

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a declarat că intenționează să se întâlnească cu noul proprietar al companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Nathaniel Philip Victor James Rothschild, pentru a renegocia clauzele contractului de cesiune a Aeroportului Chișinău.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că intenționează să se întâlnească cu noul proprietar al companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Nathaniel Philip Victor James Rothschild, pentru a renegocia clauzele contractului de cesiune a Aeroportului Chișinău.

Ministrul mai spune că va solicita includerea acestui subiect pe agenda Consiliului Suprem de Securitate.

Declarațiile au fost făcute în pofida faptului că Ministerul nu este la curent ce planuri are noul proprietar cu referire la investițiile ce urmează a fi făcute. Vadim Brînzan a menționat că urmează să se întâlnească cu noul proprietar și să vadă care sunt intențiile lui.

„Contractul este foarte complex. Prima clauză care ar putea fi renegociată vizează taxa de 9 euro pe care o achită fiecare pasager pentru modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău. La un flux de 3 milioane de pasageri pe an, asta sunt 27 de milioane de euro. O parte din bani merg la Autoritatea Aeronautică Civilă, 1,75 euro. Putem negocia ca o sumă mai mare din acești 9 euro să vină la stat. Ar trebui de modernizat și de investit în infrastructura aeroportului, însă toate aceste lucruri le putem renegocia cu noul investitor. Ei fac parte din familia celor mai vestiți bancheri din lume. Par a fi investitori de bună credință. Urmează să mă întâlnesc cu el și să discut”, a declarat Brînzan.

Fiind întrebat care sunt șansele ca aeroportul să revină în gestiunea statului, Brânzan a spus că rezilierea unui astfel de contract este unul de durată, care implică costuri majore de ordin legal.

Bani.md amintește că NR Investments Ltd a încheiat pe data de 19 august un acord cu Avia Invest pentru achiziționarea a tocmai 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. 

Beficiarul NR Investments Ltd este Nat Rothschild cu o experiență bogată în tranzacții de investiții în proprietăți din Europa Centrală, cum ar fi marina Porto Montenegro, linia imobiliară Trigranit sau centrul de film Korda Studios de la Budapesta.

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile