Bani.md

Ministru german: Neînțelegerile dintre UE și SUA vor accelera reformele în Blocul comunitar

Ministru german: Neînțelegerile dintre UE și SUA vor accelera reformele în Blocul comunitar

Olaf Scholz, ministrul german de Finanţe, a declarat că neînţelegerile între UE şi SUA privind taxele vamale la importurile de oţel şi aluminiu vor întări voinţa politică a statelor europene de accelerare a reformării Blocului comunitar, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

"În cadrul (reuniunii) G7 au fost discutate mai multe chestiuni asupra cărora nu a existat niciun acord. Este într-adevăr destul de neobişnuit în istoria G7", a declarat ministrul german după o reuniune a miniştrilor de Finanţe din grupul statelor puternic industrializate (G7), care s-a desfăşurat în staţiunea montană Whistler din Canada.

Ministrul german a mai declarat că UE ar trebui să profite de orice oportunitate pentru a-şi rezolva disputa cu Statele Unite privind taxele vamale, inclusiv la summitul liderilor G7 de săptămâna viitoare de la Quebec, la care este programat să participe şi preşedintele american Donald Trump.

Pe lângă taxele vamale la oţel şi aluminiu, ţările UE au transmis SUA că sunt îngrijorate de efectele noilor sancţiuni impuse Iranului de Washington, care vor afecta şi companiile europene.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul erau exceptate, dar Donald Trump a refuzat prelungirea excepţiilor după 1 iunie.

Uniunea Europeană va riposta în mod "determinat şi unitar" la taxele vamale "ilegale" impuse de Administraţia Donald Trump, a avertizat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000