Bani.md

Ministrul Economiei și Infrastructurii: Tarifele la gaz ar putea crește

Ministrul Economiei și Infrastructurii: Tarifele la gaz ar putea crește

Tarifele la gaz ar putea crește. De această părere este ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, după ce în ultimele două săptămâni a avut întrevederi cu șefii tuturor companiilor mari din domeniul energetic care activează pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Economiei și Infrastructurii a declarat că din cauza factorului politic care s-a implicat în economie, procesele economice au fost distorsionate. Vadim Brânzan.

„În martie 2018, atunci când trebuiau majorate tarifele la gazul natural, din cauza faptului că a crescut prețul de achiziție a gazului natural de la Gazprom, acesta a fost micșorat. Însă acum ei au plecat și ne-au lăsat această problema. Noi lucrăm împreună cu Moldovagaz, partenerii de dezvoltare, pentru a identifica soluții pentru anul care vine. Probabil toți cunoașteți că expiră contractul cu Gazprom la finele acestui an și noi trebuie să găsim o modalitate de a aduce gaz în R.Moldova până când gazoductul Iași-Chișinău va fi dat în exploatare”, a adăugat Vadim Brânzan.

Reprezentanții fostei guvernări nu au comentat deocamdată aceste declarații ale ministrului Economiei.

Amintim că de la 1 ianuarie 2019, prețul gazelor naturale livrate în R. Moldova de către Gazprom a  fost majorat cu de 25 la sută și constituie aproximativ 237 de dolari pentru o mie de metri cubi.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000