Bani.md

Ministrul Gaburici a prezentat proiectul „Arena Chișinău”. Foaia de parcurs va fi gata în 10 zile

Ministrul Gaburici a prezentat proiectul „Arena Chișinău”. Foaia de parcurs va fi gata în 10 zile

Grupul de lucru privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente „Arena Chișinău” s-a întrunit astăzi într-o primă ședință. Din componența Grupului de lucru mai face parte Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor de resort.

Prioritatea Grupului de lucru este elaborarea, în termen de 10 zile, a Foii de parcurs pentru asigurarea implementării proiectului de edificare a arenei polivalente, cu examinarea creării unui parteneriat public-privat în acest sens. De asemenea, până la data de 1 aprilie 2018, membrii Grupului trebuie să prezinte Guvernului spre examinare și aprobare proiectele actelor normative necesare implementării acestui proiect.

Selectarea partenerului privat va fi efectuată în baza unui concurs public și transparent la nivel internațional, pentru a asigura alegerea unui dezvoltator bun, cu experiență în domeniu, cu servicii calitative, executate în termenii stabiliți.

De asemenea, în baza studiului de pre-fezabilitate, s-a propus ca arena polivalentă să fie edificată pe terenul aflat în administrarea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din comuna Stăuceni, suprafața estimativă necesară construcției fiind de circa 10 ha.

În cadrul ședinței a fost definitivată Foaia de parcurs, care prevede un șir de acțiuni, precum și instituțiile care vor fi implicate în procesul asigurării implementării proiectului de edificare a „Arenei Chișinău".

Bani.md amintește că ieri, 13 martie, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunțat despre proiectul cu privire la construcția unei arene multifuncționale în orașul Chișinău. Conform proiectului, arena ar putea fi construită în Stăuceni, sectorul Rîșcani și ar putea costa între 30 și 50 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: 

PD VREA SĂ CONSTRUIASCĂ O ARENĂ MULTIFUNCȚIONALĂ ÎN CHIȘINĂU! COSTURILE S-AR PUTEA RIDICA PÂNĂ LA 50 MLN DE EURO

Cum ar putea arăta „Arena Chișinău”, pe care democrații își propun s-o construiască (VIDEO)

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000