Bani.md

Misery Index: Bloomberg a dat numele celor mai „nefericite” economii ale lumii

Misery Index: Bloomberg a dat numele celor mai „nefericite” economii ale lumii

Venezuela, pentru a cincea oară, a devenit lider în clasamentul anual al celor mai "nefericite" economii din lume, Misery Index, realizat de Bloomberg. Motivul pentru pentru această poziție în rating este o combinație dintre inflația puternică și șomajul ridicat, este, potrivit autorilor. Ei susțin că nivelul de trai al locuitorilor acestei țări a fost lovit cel mai dur pe parcursul ultimului an.

Autoritățile din Venezuela de-a lungul mai multor ani nu au dezvăluit date privind ratele de creștere a prețurilor de consum și a șomajului din țară, însă analiștii Bloomberg consideră că inflația va depăși 8 milioane de procente în 2019, comparativ cu aproximativ 930 de mii procente în anul precedent.

Împreună cu Venezuela, în clasament sunt incluși și alți vecini din America de Sud - Argentina (al doilea loc), Uruguay (al șaptelea), Brazilia (al optulea). Africa de Sud (a treia în clasament), Turcia (a patra), Grecia (a cincea) și Ucraina (a șasea) și-au păstrat locul în top 10, care, subliniază Bloomberg, încă se confruntă cu șocuri economice grave.

Ecoomia foarte "fericită" a lumii, unde inflația scăzută este combinată cu șomajul la fel de scăzut este Thailanda, relevă specialiștii Bloomberg. Singapore împarte locul trei cu Japonia, în timp ce Elveția a obținut „argintul” în clasamentul celor mai fericite economii ale lumii. 

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000