Mix scandinav și modern. Rețeta unui design interior impecabil

Află cum îți poți personaliza designul interior cu ajutorul simbiozei dintre stilul scandinav și cel modern.

Se pare că în lumea designului de interior lucrurile niciodată nu se opresc, specialiștii mixând stiluri și creând concepte inovative, demne de apreciere. Actualmente, tendințele majoritare sunt cele care se concentrează pe minimalism și simplitate, ca o revenire la ordinar și normal. Dar acest lucru nu exclude nicidecum doza necesară de culoare și originalitate, dimpotrivă simbiozele create sunt un exercițiu veritabil de originalitate și bun gust. Specialiștii echipei Polyart Design au decis să-ți dezvăluie cum amestecul dintre stilul scandinav și cel modern poate deveni rețeta unui interior superb.

Mix scandinav și modern. Rețeta unui design interior impecabil

Modernism și funcționalitate

            Stilul scandinav în designul interior este, așa precum îl cataloghează specialiștii, un derivat al celui minimalist, fiind centrat exclusiv pe funcționalitatea spațiului, pe utilizarea corespunzătoare a fiecărui metru pătrat, dar și pe compartimentarea eficientă, astfel încât să descarci locuința sau biroul de dulapuri mari, grele și ineficiente. Totodată, acesta vine să ne reamintească texturile naturale, formele desprinse din mediul ambiental.

         Stilul modern este, la rândul său, un mix de inovație și geometrie, mizând pe piese de mobilier și texturi bine definite, astfel încât să confere o expresie, o filosofie spațiului.

         Combinație între cele două stiluri conferă imobilului atât un dinamism practic, cât și o dimensiune estetică despre care se poate afirma cu certitudine că reflectă personalitatea și identitatea proprietarului.

Mix scandinav și modern. Rețeta unui design interior impecabil

 

 

Cum poți personaliza designul interior prin mixul de stil scandinav și modern?

Prima și cea mai importantă fază, în acest sens, este să determini cu specialistul în design interior, de comun acord, fizic sau online, care sunt filosofia și pattern-urile mixului. De exemplu, poți opta pentru texturile lemnoase sau cele care imită piatra naturală, astfel încât să creezi dimensiunea identitară a locuinței sau biroului tău.

În aceeași ordine de idei, poți alege o mobilă modernă, care ar răspunde atât necesităților tale, cât și ar continua elegant și organic ideea centrală a designului adoptat. În cadrul acestui mix, poți folosi și integra plantele, pentru un plus de culoare și de prospețime, acestea respectând imaginea de ansamblu.

O altă recomandare este să optezi pentru o gamă cromatică bine definită. De regulă, în cazul acestui amestec de stiluri se recomandă utilizarea culorilor neutre, deoarece combinațiile lor asigură longevitatea și universalitatea designului în timp.

Mix scandinav și modern. Rețeta unui design interior impecabil

 

Regula de bază în acest mix - echilibrul și rigoarea. Orice fel de excese sunt de evitat, deoarece ar putea distruge imaginea de ansamblu. Totodată, creând un amestec de acest gen poți să regândești întregul spațiu, optimizând zonele, oferind viață acelor locuri pe care le păstrai sub anonimatul dulapurilor. Este o nouă respirație conferită printr-un joc adecvat de culori, structuri și texturi. Evident, chiar dacă este vorba de echilibru și identitate, poți utiliza elemente de decor laconice, expresive, dar fără extravaganță excesivă.

Dacă ai un imobil căruia vrei să-i creezi o imagine identitară, care ar reflecta personalitatea ta cât mai bine, atunci este oportun să apelezi la echipa Polyart Design, care îți va identifica soluțiile funcționale și estetice cele mai potrivite. Contactează-i la numărul  +373 69 342561 și vei primi servicii performante de design interior în Chișinău, în termen și condiții oportune.

 

P. 

Alte stiri

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul precedent și cu 9,3% față de trimestrul III al anului 2019.

Ultimele ȘTIRI

Primul card cashback în Moldova: Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA

CARDURI DE PLATĂ GAMA

Wine Records prezintă primul Vin Muzical. Un cadou inedit pentru sărbătorile de iarnă (VIDEO)

Alină-le dorul de Casă!

Acest robot japonez poate vedea cumpărătorii ce nu poartă o mască în magazinul tău. Ce le face (VIDEO)

Cu vocea lui de copil, Robovie pare cel mai dulce dintre roboți.

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul pre...

Oferta Moldova Agroindbank pentru întreprinderile micro și mici: Recalculează și Refinanțează

RECALCULEAZĂ. REFINANȚEAZĂ. CU MAIB!

Vezi toate știrile