Mobiasbanca a lansat Fundația „OK”, prin care vor fi implementate, în premieră în RM, cursuri gratuite de educație financiară (FOTO)

Odată cu aniversarea celor 30 de ani de activitate, Mobiasbanca – OTP Group S.A. a lansat un proiect de responsabilitate socială: Fundația pentru Educație Financiră „OK”. În Republica Moldova vor fi implementate, în premieră, cursuri gratuite, certificate la nivel internațional de educație financiară.

Odată cu aniversarea celor 30 de ani de activitate, Mobiasbanca – OTP Group S.A. a lansat un proiect de responsabilitate socială: Fundația pentru Educație Financiră „OK”. În Republica Moldova vor fi implementate, în premieră, cursuri gratuite, certificate la nivel internațional de educație financiară.

„Republica Moldova este a patra țară unde lansăm proiectul de educație financiară. Cred că această criză, cât și cele anterioare a arătat foarte bine că un mare secret pentru a gestiona resursele și a supraviețui în astfel de situații este educația financiară. De asta dedicăm acest proiect cliențillor și copiiilor noștri. Sunt convins că astfel putem contribui cel mai mult la viitorul Republicii Moldova”,a spus Președintele Comitetului Executiv și CEO Mobiasbanca – OTP Group, László Diósi.

Scopul Fundației este de a dezvolta și de a cultiva abilitățile copiilor, tinerilor, adulților, de a-și gestiona cu chibzuință banii.

„Noi am reușit să formăm o echipă de profesioniști din patru traineri care au fost instruiți cu suportul colegilor noștri din OTP România. Este evident în această perioadă, că în Moldova avem de lucrat în acest domeniu. Vom îndemna atât părinții, cât și cadrele didactice, directorii de companii să stabilim parteneriate prin care vom oferi suport de educație financiară”, a menționat directoarea executivă a Fundației, Stela Ciobanu.

De programele Fundației poate beneficia orice persoană care vrea să învețe să-și gestioneze mai bine banii proprii sau bugetul familiei, indiferent de vârstă, ocupație sau studii în domeniu.

„Toate programele sunt adaptate și foare flexibile vârstei copiilor, astfel încât să le putem  capta atenția prin simplitatea noastră, prin atractivitatea acestor formări și nu în ultimul rând avem posibilitatea de a merge în localități, în regiuni. Noi avem în plan să deschidem două centre „OK” cu spații de peste 100 de metri pătrați destinate proiectelor de educație financiară. În aceste programe de instruire, trainerii noștri nu vor vinde produse bancare și nici nu le vor promova, dar vor încerca să intre în lumea cifrelor, în abecedarul financiar astfel încât copii să poată gestiona chibzuit banii din fragedă copilărie, făcând economisiri, ulterior investiții. Programele și metotologia pe care o aducem din Ungaria și România vor fi adaptae la contextul local”, a explicat Stela Ciobanu.

Unicacitatea proiectului constă în simplitatea limbajului și în metodologia aplicată care va fi bazată pe joc, simulare, discuții în echipă, planuri financiare și bugete personale.

Fundația este disponibilă să colaboreze cu instituțiile din învățământ și companiile care partajează aceleași valori. Ba chiar sunt planificate instruiri online.

„În România am început la fel cu patru traineri, iar la început am fost la școlile unde colegii noștri locali au convins directorii că asta este ceva necesar, întrucât cultura financiară face parte din cultura generală care în țările de est nu a fost apreciată cum trebuie”, a spus CEO Mobiasbanca – OTP Group, László Diósi.

Părinții, cadrele didactice, managerii de companii private sau adulții, pot solicita participarea la programele de educație financiară printr-un mesaj la adresa contact@okcenter.md sau direct pe site-ul www.okcenter.md.

P.

Alte stiri

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul precedent și cu 9,3% față de trimestrul III al anului 2019.

Ultimele ȘTIRI

Primul card cashback în Moldova: Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA

CARDURI DE PLATĂ GAMA

Wine Records prezintă primul Vin Muzical. Un cadou inedit pentru sărbătorile de iarnă (VIDEO)

Alină-le dorul de Casă!

Acest robot japonez poate vedea cumpărătorii ce nu poartă o mască în magazinul tău. Ce le face (VIDEO)

Cu vocea lui de copil, Robovie pare cel mai dulce dintre roboți.

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul pre...

Oferta Moldova Agroindbank pentru întreprinderile micro și mici: Recalculează și Refinanțează

RECALCULEAZĂ. REFINANȚEAZĂ. CU MAIB!

Vezi toate știrile