MODĂ NOUĂ printre bogaţii lumii. Ce servicii cumpără aceştia mai nou din dorinţa de a avea viaţa cât mai uşoară

17 Mai 2021, 06:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
17 Mai 2021, 06:05 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Pentru investiţie, din dorinţa de ceva nou ori necesitate în urma schimbărilor stilului de viaţă cauzate de pandemie, cumpăratul unei locuinţe se numără printre dezideratele multor ultrabogaţi, mai ales ale celor din SUA, scrie The Telegraph.

Cum pe aceştia nu-i deranjează să plătească în plus ca să-şi simplifice viaţa, ceea ce înseamnă, printre altele, să angajeze personal suficient pentru diverse însărcinări, fără să-şi bată capul să-l gestioneze, lanţurile hoteliere de lux cred că au găsit soluţia: locuinţe cu servicii de cinci stele. S-au anunţat, ca atare, planuri de construcţie a unor astfel de locuinţe în clădiri care funcţionează parţial ca hoteluri într-un oraş cunoscut drept punct de atracţie pentru ultrabogaţi: New York.

Printre noile clădiri anunţate se numără Aman Residences, dezvoltată de lanţul Aman într-o clădire istorică din oraş construită în 1921, care are camere de hotel la etajele inferioare şi apartamente private la cele superioare, unde cele mai mici locuinţe au un preţ de pornire de 4,5 milioane de dolari, iar cele mai mari un preţ de cel puţin 13,5 milioane de dolari.

 

La rândul său, Six Senses urmează să inaugureze în acest an proiectul „XI” format din două turnuri a căror formă seamănă  cu numărul roman, în care vor funcţiona camere de hotel şi mai bine de 200 de locuinţe. Waldorf Astoria, care se va redeschide în 2023 după o amplă renovare va cuprinde şi el 375 de apartamente hoteliere şi 375 de locuinţe.

Lanţul Mandarin Oriental a preluat fosta clădire Gucci de pe Fifth Avenue, transformând-o în apartamente ce vor fi vândute doritorilor de locuinţe, clădirea fiind prevăzută cu sală de fitness, spa, bibliotecă şi piscină pe acoperiş cu vedere la Central Park, printre altele.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 16:51 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovenii cu cetățenie română vor putea intra în Marea Britanie din 1 octombrie doar cu paşaport, după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), scrie Ziarul FinanciarZiarul Financiar.

„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi (care nu sunt protejaţi de Programul de Înregistrare a Cetăţenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord exclusiv în baza paşaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetăţenii români nerezidenţi nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărţii de identitate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, nerezidenţi în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.
Cetăţenii europeni care intră sub incidenţa Programului de Înregistrare a Cetăţenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind cartea naţională de identitate valabilă, până la data de 31 decembrie 2025, cu condiţia ca aceasta să fie înregistrată ca document de călătorie în contul personal UK Visas and Immigration – UKVI – creat pentru înscrierea în EUSS.
MAE reaminteşte că din 1 ianuarie 2021 cetăţenii români nerezidenţi pot călători sau tranzita prin Regatul Unit în scop turistic/vizită, pentru şederi de scurtă durată, pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a necesita o viză de intrare. Cu toate acestea, cetăţenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obţină, în prealabil, o viză de intrare.

Totodată, cetăţenii români nerezidenţi care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de şase luni (pentru activităţi de muncă, pentru studii etc.) au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de o viză de intrare eliberată de autorităţile britanice.

Conform MAE, la momentul intrării pe teritoriul Regatului Unit, autorităţile britanice de frontieră pot solicita prezentarea unor documente justificative suplimentare care să ateste veridicitatea scopului declarat al deplasării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală