Modalități de a economisi fără a avea multe bătăi de cap! Încearcă-le și tu

16 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
16 Mart. 2021, 06:00 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Pentru a ajunge la independență financiară, una dintre primele etape este să începi să economisești. Însă, să facii economii nu este atât de ușor. Iată câteva modalități prin care poți economisi fără prea mult stres și bătăi de cap.

1. Începe cu sume mici și mărește-le treptat 

Începe prin a economisi 1-3% la fiecare salariu și mărește, treptat, economiile la 5-10% ( cum recomandă și experții financiari). Aproape oricine o poate face. Odată ce îți crește venitul înceracă să crești și suma alocată pentru economii.

Poate nu vei acumula o sumă fabuloasă, dar vei înțele că a economisi nu este atât de greu.

2. Încredințează economiile la bancă

Creați un cont de economii în care veți transfera în fiecare lună o anumită sumă de bani, la fel cum este recomandat în primul sfat, crește treptat suma.

3. Pedepsește-te pentru obiceiurile proaste 

Fumezi? Ai petrecut prea mult timp pe instagram? Mănânci prea multe dulciuri? În acest mod poți scăpa de obiceiurile proaste, dar și poți economisi. Stabilește un sistem de penalități și pentru fiecare încălcare a regulilor, obțineți o anumită sumă din portofel.

Am fumat o țigară – 50 de lei, prea mult timp pe Instagram sau Facebook – 100 lei, etc.

5. Continuați să plătiți împrumutul, chiar dacă acesta a fost deja închis

Această metodă a fost inventată și recomandată de expertul financiar american David Ramsey. Când împrumutul este terminat, continuați să plătiți, dar nu la bancă, ci la voi înșivă. Transferați suma plății lunare într-un cont de economii sau investiți acești bani în acțiuni și metale prețioase.

6. Pretindeți că premiile și bonusurile nu există

Dacă ai un venit suplimentar cum ar fi bonusurile sau premiile, ne bucurăm și începem să cheltuim toți acești bani „în plus” pentru divertisment și prostii inutile. Nu mai continua așa. Imaginează-ți că nu există bonusurile și premiile și cheltuie ca de obicei.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 15:26
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 15:26 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Un om de afaceri care a cheltuit 30 de milioane de dolari pentru construirea zidului lui Donald Trump de la granița cu Mexic vrea acum să-l vândă și caută cumpărători. Acesta speră să obțină 20 de milioane de dolari pe milă.

Tommy Fisher, 51 de ani, este cel care a dat banii pentru construirea unui zid lung de 5 kilometri, cu 15.000 de stâlpi din oțel, cu înălțimea de 5,5 metri, care este pe linia de frontieră dintre Mexic și SUA de-a lungul râului Rio Grande, lângă Mission, Texas, scrie Digi24.

În 2019, compania omului de afaceri din Dakota de Nord, Fisher Industries, a primit 6,9 milioane de dolari pentru a construi aproape un kilometru de zid de la We Build the Wall (WBTW), organizația care era responsabilă cu fondurile pentru construcții.

Această companie a fost fondată de fostul veteran american Brian Kolfage și a fost condusă împreună cu fostul strateg de la Casa Albă, Steve Bannon. Mai târziu, în același an, Fisher a început să adauge o altă secțiune la zid și a mai primit 1,5 milioane de dolari de la Kolfage și Bannon.

Însă Fisher a fost forțat să rupă înțelegerea cu cei doi, care ulterior au fost acuzați pentru fraudă, după ce ar fi utilizat donații pentru zid în scop personal. Ambii s-au declarat nevinovați. Bannon a fost amnistiat de Trump, în ultimele sale zile de mandat, în timp ce Kolfage urmează să apară în fața instanței în noiembrie.

Pentru Fisher, costurile pentru construirea zidului au crescut până la 30 de milioane de dolari, adică de 20 de ori mai mult decât estimările inițiale.

Anul trecut, o organizație ecologistă non-profit a dat în judecată WBTW și Fisher Industries, iar simpatizanții au protestat împotriva construcției, pentru că aceasta a fost ridicată prea aproape de râu și ar putea duce la inundații mai grave.

După ce a câștigat alegerile din SUA, Joe Biden a oprit construcția zidului lui Trump, iar luna trecută a returnat 2,2 miliarde de dolari forțelor armate.

Inițial, Fisher a fost foarte entuziasmat de proiect: „Am crezut că va fi un proiect de care ne vom aminti, precum barajul Hoover”. Acum, însă, speră că cineva va dori să-l cumpere. Speră că va încasa 20 de milioane de dolari pe milă, adică 1,6 kilometri.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală