MoldData dispare. Întreprinderea va fi absorbită de o altă instituție

Reforma administrației publice pentru anii 2016-2020 constinuă. Autoritățile propun în acest contet fuzionarea Instituției publice ”Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” și Întreprinderii de stat ”MoldData”.

Reforma administrației publice pentru anii 2016-2020 constinuă. Autoritățile propun în acest contet fuzionarea Instituției publice ”Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” și Întreprinderii de stat ”MoldData”, scrie Bizlaw.md.

În urma fuziunii celor două entități, toate drepturile și obligațiile vor fi transferate către persoana juridică absorbantă - ”Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”, ”MoldDAta” fiind persoană juridică absorbită.

Potrivit autorităților, proiectul constituie o etapă ce succedă măsurilor de consolidare a centrelor de date în sectorul public și de raționalizare a administrării sistemelor informaționale de stat, și anume îmbunătățirea calității serviciilor IT prestate autorităților publice.

ÎS ”MoldData” a fost fondată în anul 1993, numită inițial Centru Republican de Informatică. Întreprinderea este specializată în elaborarea sistemelor informatice pentru administrație și business, menite să optimizeze atât procesele de luare a deciziilor, cît și activitatea curentă de management.

Instituția Publică ”Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” a fost creată în 2018. Serviciul este o instituție publică a cărei activitate are scopul de a asigura administrarea, menținerea și dezvoltarea infrastructurii de tehnologie a informației, Sistemului de telecomunicații al autorităților administrației publice, ca parte a rețelei de comunicații speciale și a sistemelor informaționale de stat, gestionarea infrastructurii unice a cheii publice a Guvernului, precum și implementarea politicii statului în domeniul securității cibernetice.

Alte stiri

Nikola Pashinyan încearcă să păstreze puterea cu prețul vieții cetățenilor

Noul conflict militar dintre Azerbaidjan și Armenia nu este altceva decât o încercare de a păstra puterea de către prim-ministrul RA Nikol Pashinyan și de a distrage cetățenii de la problemele economice din țară.

Aproape 300 de mii de tone de fructe moldovenești ar putea fi exportate în spațiul CSI

Fructele moldovenești expuse la Moscova. Sute de tone de fructe ar putea fi exportate în spațiul CSI

Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile