Moldindconbank continuă să susțină Spitalul Clinic Republican pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă

MOLDINDCONBANK - PARTENER DE ÎNCREDERE AL MEDICILOR DIN ȚARĂ

Moldindconbank a devenit deja un partener de încredere al medicilor din Republica Moldova, care sunt în prima linie a luptei cu pandemia COVID-19. Pentru a le ușura munca și a spori șansele pacienților de recuperare, banca a donat Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” un lot de perfuzoare performante, de producție germană și consumabile pentru acestea.

”În secția terapie intensivă avem pacienți cu complicații pulmonare, cauzate de infecția COVID-19. Pentru ei, este absolut necesară administrarea medicamentelor strict dozate, prin intermediul seringilor automate. Aceste perfuzoare vor ajuta medicii noștri să lupte mai eficient pentru viața pacienților”, a menționat directorul Spitalului, Andrei Uncuța, în timpul ceremoniei de transmitere a donației.

”Nu putem rămâne indiferenți în situația creată și am decis să contribuim, cu cele 7 perfuzoare și consumabile pentru acestea, în valoare de 10 mii de euro, solicitate de Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Sperăm că, datorită acestui suport, pacienții în stare gravă vor putea reveni mai rapid acasă, la familii”, a spus Vicepreședintele Comitetului de conducere al Moldindconbank, Penka Kratunova.

Moldindconbank continuă să susțină Spitalul Clinic Republican pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă

La rândul său, Președintele Comitetului de conducere al băncii, Nikolay Borissov, a precizat că instituția financiară oferă constant suport Spitalului și personalului său.

”Le suntem recunoscători medicilor pentru munca lor nobilă și avem convingerea că noua donație le va oferi un avantaj suplimentar în lupta pentru viețile pacienților”, a declarat Nikolay Borissov.

Anterior, Moldindconbank a transmis Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga” un aparat performant de ventilație a plămânilor, în valoare de 288 000 lei, dar și un suport financiar în sumă de 105 000 lei, destinat procurării materialelor de protecție pentru personalul Spitalului.

Moldindconbank continuă să susțină Spitalul Clinic Republican pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă

P.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile