Moldindconbank este în continuare lider pe piața cardurilor din Republica Moldova

DESPRE PIAȚA CARDURILOR BANCARE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Pentru al cincilea an consecutiv, Moldindconbank este lider incontestabil pe piața cardurilor bancare din Republica Moldova. Acest lucru este confirmat de cel mai recent raport al Băncii Naționale, care arată că fiecare al treilea card bancar din țară a fost emis anume de Moldindconbank.

Astfel, conform datelor pentru trimestrul II din 2020, Moldindconbank deține o cotă de 37,6% din piața de carduri puse în circulație, mai mare cu 1 p.p. de la începutul anului, atingând un portofoliu de 786 de mii de carduri, dintre cele aproximativ 2,09 milioane emise în țară. Aceste cifre demonstrează că Moldindconbank crește mai rapid decât toată piața cardurilor bancare.

Aceleași date mai arată că fiecare al treilea angajat (34,4%) din economie își primește salariul pe cardul de la Moldindconbank – peste 335 de mii din totalul de 975 de mii de carduri salariale existente pe piață.

O pondere și mai mare este în cazul cardurilor sociale – 43,6% sau 178,2 mii din totalul de 409 mii de carduri de acest tip, destinate pentru primirea pensiilor și indemnizațiilor de la CNAS.

Moldindconbank deține întâietatea și în ceea ce privește numărul și valoarea operațiunilor efectuate cu carduri în trimestrul II din 2020. Aproape 8,2 milioane de operațiuni  (37,5%), în valoare de 5,7 miliarde lei (33,7%) au fost efectuate cu ajutorul cardurilor emise de Moldindconbank.

O proporție și mai mare este în cazul plăților fără numerar, numărul acestora fiind de 6,1 milioane sau 38,0% din toate plățile efectuate cu cardurile din RM. Valoarea acestora depășește cifra de 1,7 miliarde de lei (35,8%), conform raportului pentru trimestrul II din acest an.

Datele Băncii Naționale mai arată că Moldindconbank este și un partener de încredere pentru mediul de afaceri, având 6 mii terminale POS (27,8%) amplasate la prestatori de servicii din țară.

P.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile