Bani.md

Moldindconbank, scoasă din nou la vânzare. În ce zile ar urma să se efectueze tranzacția

Moldindconbank, scoasă din nou la vânzare. În ce zile ar urma să se efectueze tranzacția

Pachetul majoritar de acțiuni al băncii comerciale Moldindconbank a fost scos, din nou, spre vânzare. Se întâmplă după ce, acum o lună, Agenția Proprietății Publice a achiziționat aceste bunuri contra sumei de peste 760 de milioane de lei.

Pachetul de acțiuni, în număr de 3 173 751 unități ar urma să fie comercializate contra unui preț de 240,74 lei pentru o acțiune, preț în creștere cu 1,2 lei față de cel care l-a plătit APP în momentul achiziției. Tranzacția ar urma să se desfășoare în perioada 18 - 20 martie, conform anunțului Agenției Proprietății Publice. 

De menționat că Agenția Proprietății Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova și  compania ”Doverie–Invest” S.A din Bulgaria, au semnat, pe data de 13 februarie, Antecontractul cu privire la cumpărarea acțiunilor nou - emise de banca de importantă sistemică B.C. „Moldindconbank S.A.

Antecontractul cu potențialul achizitor, aprobat de Guvern în cadrul ședinței din 30 ianuarie, exprimă sprijinul Executivului în transparentizarea și consolidarea sectorului bancar din Republica Moldova. 

La licitația cu strigare ce urmează să se desfășoare este în drept să participe atât potențialul Achizitor care a semnat Antecontractul - compania ”Doverie –Invest” S.A, cât și alți potențiali cumpărători, care au obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei. 

Câștigătorul licitației va fi determinat exclusiv în baza prețului oferit pentru acțiuni. În cazul în care compania ”Doverie-Invest” S.A. nu va câștiga licitația, Agenția va depune eforturi pentru a asigura că, emitentul oferă câștigătorului licitației aceleași drepturi, protecții și condiții ca cele furnizate Achizitorului potențial conform Antecontractului.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000