Bani.md

Moldova Business Week 2018 aduce în prim-plan oportunitățile de afaceri și avantajele investițiilor în Republica Moldova

Moldova Business Week 2018 aduce în prim-plan oportunitățile de afaceri și avantajele investițiilor în Republica Moldova

Republica Moldova are o creștere economică durabilă, o legislație prietenoasă mediului de afaceri și o deschidere fără precedent spre stabilirea unor relații comerciale serioase și transparente cu parteneri din întreaga lume. Este mesajul-cheie pe care îl transmite „Moldova Business Week 2018” – cel mai important eveniment al anului consacrat antreprenoriatului, promovării exporturilor și atragerii investițiilor în țara noastră.

Organizată de Agenția de Investiții, sub egida Guvernului Republicii Moldova, cea de-a cincea ediție a „Săptămânii Afacerilor” se va desfășura în perioada 27-29 noiembrie la Chișinău, unde au fost invitați circa 3500 de investitori, finanţatori, importatori și exportatori din Republica Moldova și alte 55 de țări.

Evenimentul nu poate fi ratat de cei care își propun să-și internaționalizeze businessul, să cunoască noile tendințe în abordarea parteneriatelor externe, să indentifice noi clienţi sau pieţe de desfacere, să adopte noi modele de reușită în afaceri și soluții pentru provocările cotidiene. Accesul la conferință este liber pentru toți doritorii, în baza înregistrării prealabile online pe www.mbw.md.

Pe parcursul celor 3 zile vor fi organizate prelegeri și sesiuni despre potențialul investițional al ramurilor strategice ale economiei naționale – Energetică, Infrastructură, Automotive și Electronică, Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, Agricultură și Industria Alimentară, Turism, Industria Ușoară, urmate de discuții B2B și prezentarea istoriilor de succes ale oamenilor de afaceri din diverse țări. Atractivitatea investițională a celor 7 sectoare strategice ale economiei naționale va fi prezentată prin intermediul panelurilor tematice, care vor include discursurile a peste 40 de speakeri, printre care reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, ambasadori, reprezentanți ai partenerilor externi strategici, ai companiilor autohtone, dar și invitați speciali de peste hotare: România, Georgia, Ungaria, Macedonia, Belgia, Italia și Marea Britanie. Panelurile vor elucida avantajele competitive ale sectoarelor, oportunitățile investiționale actuale, dar și vor servi drept instrument pentru a afla din prima sursă despre politicile statului în susținerea investițiilor.

Pentru a menține un dialog public-privat transparent, ediția din acest an va include, în premieră, sesiuni de Q&A cu echipe de profesioniști din trei ministere de resort:  Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Pentru oaspeții din străinătate care vor să se documenteze despre oportunitățile oferite vor fi organizate vizite tehnice, structurate pe domeniile: Fashion Route, Digital Path, Free Economic Zone, Agrifood. Acestea vor fi combinate cu vizitarea obiectivelor turistice, pentru a completa experiența descoperirii Republicii Moldova drept destinație emergentă și autentică.

Despre MBW

Moldova Business Week este cel mai important eveniment național în domeniul afacerilor, organizat la Chișinău începând cu anul 2014. În fiecare an forumul a reunit un număr important de autorități, agenți economici din toate sectoarele economiei, importatori, exportatori, finanțatori din țară și de peste hotare, iar interacțiunea dintre participanți a culminat cu încheierea a zeci de parteneriate, care au contribuit la dezvoltarea economiei naționale.

Republica Moldova este o destinație atractivă pentru investiții și piață competitivă la nivel regional. Vă invităm să vă alăturați celor peste 1000 de lideri, devenind Ambasadorii Moldovei în lumea afacerilor.

Agenda și formularul de înregistrare sunt disponibile pe pagina oficială a evenimentului – www.mbw.md.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000