Moldova Tourism Forum 2021 – eveniment, în premieră, dedicat industriei turismului din Republica Moldova

24 Mai 2021, 13:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
24 Mai 2021, 13:29 // Actual //  Otilia Cotruța

Pentru prima dată, un eveniment internațional dedicat industriei turismului din Republica Moldova va avea loc  în perioada 27 – 28 mai curent. Moldova Tourism Forum 2021 este organizat de Agenția de Investiții, alături de partenerul  strategic, USAID Moldova. Forumul are scopul de a conecta online toți reprezentanții din acest sector, dar și potențialii turiști, care caută  să descopere destinații neexplorate. Evenimentul se va focusa pe strategia de reconectare a Republicii Moldova la circuitul turistic internațional, precum și pe inițiativele de relansare în conformitate cu noile cerințe.

În pofida dificultăților întâmpinate, industria turismului din Republica Moldova a demonstrat că este loc pentru conturarea unei alte realități, dând dovadă de capacitate de adaptare și spirit inovativ. După o remodelare semnificativă a sectorului, Republica Moldova este pregătită să-și consolideze poziția în regiune, ca destinație emergentă ce își va surprinde vizitatorii prin experiențe autentice.

Rodica Verbeniuc, Director General Agenția de Investiții:

„Criza pandemică a avut un impact devastator asupra turismului global și, din păcate, Moldova nu este o excepție. Agenția de Investiții s-a angajat să sprijine toate companiile din industrie și a dedicat toate eforturile, în 2020, intensificării turismului intern. Forumul este destinat profesioniștilor care își vor împărtăși experiența, viziunea și despre tendințele globale, precum și pentru toți oamenii cărora le place să călătorească. Îmi doresc ca anul acesta să fie asociat cu un vârf montan pe care l-am cucerit datorită perseverenței noastre și voinței noastre de a comunica lumii întregi că Republica Moldova este o destinație turistică demnă.”

Pe parcursul celor două zile, evenimentul va fi organizat în 14 panel-uri, la care vor participa și invitați de onoare din industria turismului, precum Secretarul General al UNWTO, Zurab Pololikashvili, reprezentantul Biroului comisarului UE pentru transport și turism, Răzvan Marc, Directorul Departamentului regional pentru Europa din cadrul Organizației Mondiale a Turismului, Alessandra Priante, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, E.S. Anna Lyberg, Șeful Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander, dar și artiști, jurnaliști, bloggeri, vloggeri și ambasadori ai turismului, cum sunt Nata Albot, Ion Lazarenco, Valentina Nafornița și alte personalități relevante pentru acest domeniu.

Programul va scoate în prim plan studii de caz din experiența internațională, precum și bune practici și inițiative regionale ce servesc drept model de adaptabilitate și dezvoltare pe termen lung. Speakerii de talie internațională își vor împărtăși expertiza prin prisma principiilor de sustenabilitate, replicabile și în țara noastră, spre a dezvolta un sector incluziv și rezilient.

A doua zi a forumului va culmina cu premierea ambasadorilor turismului național, o oportunitate de promovare a actorilor din industria turismului intern și receptor. Aici se vor premia inițiativa antreprenorială demonstrată prin reconceptualizarea ofertei turistice, adaptarea la noile realități prin oferirea soluțiilor inovative și digitalizare a serviciilor turistice, lansarea afacerilor noi în anul 2020 marcat de criza pandemică de Covid 19, precum și contribuția la promovarea turismului autohton. Totodată vor fi premiați noii veniți în industrie, dar și cei care au reușit să transforme provocările crizei în noi oportunități.

Cei care vor să participe la forum sunt rugați să se înregistreze pe următorul link:
https://forms.gle/QqsDW6AdTfgFuJpe7

Agenda poate fi consultată aici: www.mtf.md

*Evenimentul este susținut de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID Moldova, Embassy of Sweden in Chisinau și UK in Moldova – British Embassy Chisinau.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 18:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 18:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a atacat în judecată pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ea crede că el a calomniat-o, spunând că „Vlah și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia” și că „oficialii corupți nu au naționalitate”, scrie nokta.md.

Vlah cere de la Grosu scuze publice și o recompensă de 200 de mii de lei ca despăgubire pentru prejudiciul moral cauzat prin declarațiile sale.

„Știm cum se comportă Irina Vlah și fratele ei, am auzit despre comportamentul ei. Ea și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia. Știm despre asta, vă pot spune un lucru, că pentru noi oficialii corupți nu au naționalitate”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la o întâlnire cu alegătorii din 6 iulie curent, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Irina Vlah consideră că, prin declarațiile sale, Igor Grosu a indus în eroare opinia publică și i-a prejudiciat imaginea.

Potrivit sursei citate, Irina Vlah a intentat un proces împotriva lui Igor Grosu în luna august.

Prima ședință de judecată este programată pe 24 noiembrie curent, ora 15:00, judecătoare fiind Mămăligă Natalia.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală