Moldova va primi 20 de milioane de dolari de la FMI. Condițiile

Consiliul de Directori Executivi al Fondului Monetar Internațional (FMI) a încheiat evaluarea rezultatelor economice atinse de Republica Moldova în cadrul realizării programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF).

Consiliul de Directori Executivi al Fondului Monetar Internațional (FMI) a încheiat evaluarea rezultatelor economice atinse de Republica Moldova în cadrul realizării programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF).

Finalizarea evaluării permite debursarea tranșei de 20 de milioane dolari SUA, dintre care 223 milioane lei constituie suport bugetar, iar restul sumei va fi transferat Băncii Naționale a Moldovei.

Bordul FMI a apreciat pozitiv acțiunile întreprinse pentru reabilitarea sectorului bancar și îmbunătățirea stabilității macroeconomice și financiare. Au fost menționate progrese semnificative înregistrate în reformarea sistemului bancar prin asigurarea transparenței acționariatului băncilor, verificarea corespunderii criteriilor de onorabilitate și profesionalism a proprietarilor băncilor, îmbunătățirea cadrului de supraveghere și celui de reglementare, eliminarea expunerilor mari ale băncilor față de părțile lor afiliate și consolidarea mecanismelor de asigurare a stabilității financiare.

Pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de directori executivi al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat un program pentru trei ani în cadrul Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă (EFF) cu Republica Moldova pentru a sprijini reforma economică și financiară a țării, în valoare totală de circa 178 milioane dolari SUA.

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile