Bani.md

”Moldovan placinta at Moldova”: O publicație din SUA recomandă plăcinte tradiționale moldovenești de Ziua Pi

”Moldovan placinta at Moldova”: O publicație din SUA recomandă plăcinte tradiționale moldovenești de Ziua Pi

Astăzi, 14 martie, este marcată Ziua Pi/π, în acest context publicația americană Boston Herald a făcut o listă cu plăcinte recomandate spre consum în această zi. De ce plăcinte? Pentru că, termenul pentru plăcintă în varianta engleză este „pie” și azi sărbătorim Pi / π. Printre plăcintele recomandate se găsește și plăcinta tradițională moldovenească. Mai exact, în această listă au fost incluse trei localuri din Boston, unde se poate comanda plăcintă, scrie Diez.

„Ce modalitate mai bună de a sărbători Ziua pi poate fi decât felierea unei plăcintă (pie) gustoase? Deși, cel mai des în localuri găsim produse de patiserie dulci, noi am găsit și trei plăcinte savuroase (inclusiv o rețetă la domiciliu). Acestea reprezintă culturi diferite, gusturi diferite și pot fi găsite în diferite părți ale orașului (Boston) – plus un desert dulce de dimensiuni reduse, pentru a ține cont de acele zecimale suplimentare”, potrivit bostonherald.com.

”Moldovan placinta at Moldova”: O publicație din SUA recomandă plăcinte tradiționale moldovenești de Ziua Pi Foto: bostonherald.com

Autorii articolului menționează că plăcinta moldovenească se găsește la majoritatea sărbătorilor. De asemenea, fac referință la localul deschis în Boston de către doi moldoveni, anume acolo poți găsi plăcinte moldovenești dacă te afli în orașul Boston. Restaurantul dat este singurul local autentic moldovenesc din regiune și servește drept un loc în care se adună conaționalii noștri stabiliți pe coasta de nord-est a Americii. Totuși, Artur și Sandra, proprietarii restaurantului, nu se limitează doar la publicul moldovean, ci planifică, foarte pozitiv, să cucerească și clientela americană pe care să-i surprindă cu tradițiile noastre.

FRUMOASA POVESTE A MOLDOVENILOR CARE AU DESCHIS UN RESTAURANT ÎN BOSTON. „MOLDOVA ARE SUFLET”

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000