Bani.md

Moldoveanul care a deschis un renumit restaurant din Moscova. A gătit pentru vedete precum Naomi Campbell, Ashton Kutcher, Demi Moore (FOTO)

Moldoveanul care a deschis un renumit restaurant din Moscova. A gătit pentru vedete precum Naomi Campbell, Ashton Kutcher, Demi Moore (FOTO)

Denis Calmîș este un nume bine-cunoscut moscoviților și mai puțin chișinăienilor, în pofida faptului că acesta este originar din Moldova. Despre el au scris publicații precum RBC, VogueBazaar și multe altele. Acestea au scos în prim plan talentul său de bucătar și reușitele lui Calmîș în acest domeniu.

A lucrat în restaurantul-muzeu „Garaj” timp de șapte ani. Printre renumitele persoane pentru care a gătit se numără Dmitrii Medvedev, Naomi Campbell, Ashton Hutcher, Demi Moore, Xenia Sobchiak și multe altele. Aceste experiențe, dar și rețete, au fost incluse în cartea „Повар в «Гараже»” (în română - Bucătar în „Garaj”)

Foto: vogue.ru

Foto: vogue.ru

Foto: bazaar.ru

Foto: bazaar.ru

 „În Moscova nu este simplu să deschizi un restaurant, este mai mult decât investiții - motiv pentru cae restaurantul are investitori și persoane precum eu. Aceste persoane stabilesc anumite condiții și pornesc o afacere.”

Decizia de a deschide restaurantul a venit pe neașteptate: „Planificam să plec pentru totdeauna în Londra. Cu două luni înainte mi-a fost făcută propunerea (n. red.  - de a deschide localul) și am decis să încerc.

View this post on Instagram

Дождливое утро☔️

A post shared by Denis Calmis (@deniscalmis) on

L-am întrebat dacă nu i-a fost frică să se angajeze în dezvoltarea unei afacerii în Moscova într-o perioadă în care rubla era slabă și a zis că îi place riscul.

„În cazul meu este vorba despre un loc existent de 15 ani. Noi am creat un interier nou și am lăsat denumirea „Akademia” în cinstea restaurantului precedent. Mai mult, „Akademia” poate fi asociată cu master class-uri. De ce a fost completată cu „by Denis Calmis” - pentru că este în stilul meu: SIMPLY FOOD - doar mâncare sănătoasă.”

„Pentru mine este un proiect nou - planific să îl valorific la maxim. După care vom decide.

Foto: fb.com/Denis Calmis

Foto: fb.com/Denis Calmis

„În Moscova este o concurență foarte mare și să câștigi nu este atât de simplu, însă dacă este talent și dorință - este posibil orice! Din primul an când am ajuns la Moscova îmi doream tot mai mult și mai mult. Munceam și obțineam totul de unul singur. Am crescut într-o familie simplă, fără relații și bani”.

Foto: fb.com/Denis Calmis

Foto: fb.com/Denis Calmis

Printre calitățile pe care trebuie să le aibă un manager pentru a coordona o afacere se numără onestitatea și deschiderea, consideră Calmîș, „și, desigur, verticalitatea. Asta e cel mai important.”

Îi plac călătoriile și odihna activă. De trei ani face Box, Kross Fit și aleargă 10 km în fiecare dimineață.

Foto: fb.com/Denis Calmis

Foto: fb.com/Denis Calmis

Întrebat dacă ar deschide o afacere în Moldova a zis că și-a dorit, însă a renunțat deocamdată la această idee. „Posibil că mai târziu îmi va fi foarte tare dor și îmi voi dori să fiu mai aproape”.

Totodată, nu uită despre Moldova. Recent a împlinit vârsta de 30 de ani și a venit că o sărbătorească în Moldova alături de prietenii săi, inclusiv din Moscova. „A fost cea mai memorabilă călătorie. A fost foarte neobișnuită. La o distanță de trei luni, toți încă mai discută despre ea. Dansurile moldovenești de la Aeroport...”

„Desigur, mereu mă gândesc la Moldova și îmi este dor. Aici este MAMA și asta e cel mai de preț ce am. Tot ce am obținut astăzi este datorită ei”.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000