Morgan Stanley: Acțiunile europene ar putea crește cu 10%, în urma măsurilor de stimulare din UE

Acțiunile europene ar putea crește cu 10%, pe fondul acordului istoric privind stimularea fiscală în Uniunea Europeană, au declarat marți, într-o notă, analiștii Morgan Stanley, citați de CNBC.

Acțiunile europene ar putea crește cu 10%, pe fondul acordului istoric privind stimularea fiscală în Uniunea Europeană, au declarat marți, într-o notă,  analiștii Morgan Stanley, citați de CNBC.

După una din cele mai lungi reuniuni europene, care a avut loc acum o săptămână, cele 27 de state membre au convenit să atragă de pe piețele financiare până la 750 de miliarde de euro, un acord fără precedent în UE, care trebuie să fie adoptat și de către Parlamentul European, și care deschide calea împrumuturilor comune.

Banca de investiții consideră că decizia recentă ”schimbă jocul” pentru Europa, în abordarea actualei crize economice, dar elimină și temeri vechi legate de dezintegrare, scrie Financial Intelligence.

”Considerăm că există condițiile pentru o performanță suplimentară a acțiunilor  UEM [uniunea monetară europeană] cu 10% peste cea a restului acțiunilor la nivel global, alături de indicii din statele periferice (o performanță superioară cu 15%)”, au scris analiștii Morgan Stanley în notă.

Indicele european STOXX 600 a scăzut cu circa 11% de la începutul cestui an. În schimb, indicele S&P 500 a scăzut cu doar 1% de la începutul acestui an.

”Uniunea Europenă ar putea fi birocratică și este de așteptat, dar cred că fondul european de redresare este o schimbare dramatică, este fără precedent în privința formării sale”, a afirmat luni Chris Dyer, director pentru titluri globale la firma Eaton Vance, la emisiunea Squawk Box Europe a CNBC.

Acesta anticipeză că acțiunile europene vor avea performanțe superioare celor din Statele Unite. ”Ce vedem acum în Europa este o coeziune mai mare…în timp ce în Statele Unite există o mare incertitudine politică”, a mai spus analistul. 

Statele Unite se află acum la mai puțin de 100 de zile de noile alegeri prezidențiale.

În plus, Statele Unite continuă să se confrunte cu primul val de cazuri de coronavirus și este țara cu cel mai mare număr de infecții la nivel mondial. Între timp, unele părți ale Europei au raportat situații de urgență în ceea ce privește cazurile, dar majoritatea țărilor rămân angajate să mențină economiile relativ deschise pentru a atenua o parte din șocul economic cauzat de  pandemie.

Indiferent de noutățile  referitoare la măsurile de stimulare din Europa, unii analiști au avertizat că actualul sezon al raportărilor financiare va arăta probabil cât de dificilă va fi actuala perioadă pentru companii, ceea ce le-ar putea afecta prețurile acțiunilor.

”Reacția politicilor europene a fost peste așteptările piețelor, așa cum a demonstrat acordul referitor la fondul de redresare, iar acesta va fi un factor pozitiv pentru regiune. Acestea fiind spuse, anticipăm o scădere puternică a profiturilor și o redresare lentă a zonei euro”, a afirmat analiști ai UBS într-o notă. Aceștia se așteaptă la o scădere a profiturilor companiilor cu 39% în 2020.

 

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile