Motivul pentru care Elon Musk nu merge în Spaţiu. Turismul spaţial, noua modă printre miliardari

06 Iul. 2021, 19:33
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Iul. 2021, 19:33 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile în spațiu nu mai sunt ficțiune, cei mai bogați oamenii ai lumii vor să ajungă în cosmos cu orice preț. Primele zboruri vor avea loc luna aceasta. Totuşi, Elon Musk nu are de gând să o ia pe urmele rivalilor.

Richard Branson se va afla la bordul navei Virgin Galactic pe 11 iulie. Va ajunge până la 80 de kilometri altitudine. Nouă zile mai târziu vine rândul lui Jeff Bezos. Cel mai bogat om din lume va ajunge dincolo de linia Karman, adică graniţa dintre atmosfera Pământului şi Spaţiu.

„Mereu am fost un visător. Mama m-a învăţat să nu mă dau bătut niciodată şi să ţintesc spre stele. În iulie, visul nostru va deveni realitate”, a declarat Richard Branson.

„Să vezi Pământul din Spaţiu te schimbă, îţi schimbă relaţia cu această Planetă, cu umanitatea. Există un singur Pământ”, a spus şi Jeff Bezos.

Al treilea miliardar din ecuaţie este Elon Musk. Compania lui, SpaceX, este mai avansată decât ale rivalilor: colaborează deja cu NASA, a dus astronauţi pe Staţia Spaţială şi are aproape săptămânal lansări. Iar rachetele SpaceX au ajuns la o altitudine încă inaccesibilă pentru celelalte. Însă Musk nu are de gând să meargă el însuşi în Spaţiu, scrie Aleph News.

Cel puţin, nu acum. Asta pentru că principala miză este de a coloniza Marte! Rachetele Starship care vor fi capabile să ducă oameni pe planeta roşie sunt încă în faza de teste, fără oameni la bord. Mai în glumă, mai în serios, Musk a admis că vrea să ajungă pe Marte în viitor. Pentru el, doar să ajungă în Spaţiu nu e suficient.

„Mi-ar plăcea să merg la un moment dat. Voi merge dacă sunt sigur că SpaceX va fi în regulă fără mine şi că va continua pe aceeaşi cale. Poate că m-aţi auzit, am spus eu o glumă în trecut. Că mi-ar plăcea să mor pe Marte, doar să nu fie la impact”, a spus Elon Musk.

Totuşi, SpaceX va începe şi ea să ducă turişti în Spaţiu. Prima misiune va avea loc spre finalul anului.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală