Munca de acasă: Tehnici de motivare a angajaților

Începând cu anul 2020, munca de acasă nu mai este un vis, ci un fapt real cu care s-au ciocnit atât angajatorii cât și angajații. Cu toate că anterior se părea a fi foarte confortabil: dormi mai mult, servești ceaiul împreună cu familia, sau pierzi mai puțin în drum spre lucru, lipsa de mișcare și interacțiune, problemele tehnice și motivarea angajaților a devenit o problemă majoră.

  1. Păstrează comunicarea chiar și la distanță

Chiar dacă stau împreună cu familia angajații au nevoie de socializare și varietate. Lipsa de comunicare poate să aducă, într-o perioadă scurtă, la anxietate sau chiar depresie. Pentru a evita acestea, oraganizează întâlniri online zilnice sau săptămânale, audio sau video, cu angajații folosind diverse programe: Skype, Zoom, Google Meet, Viber, etc.

  1. Livrează cafea sau pizza la domiciuliul angajaților și savurați împreună la un meeting online

În aceste momente, când ieșirile sunt limitate și este necesar de păstrat distanța, angajatorul își poate surprinde angajații cu livrare de cafea sau pizza la domiciuliu. În acest caz este recomandat să organizați și întâlniri în care să savurați ceva împreună și să discutați nu doar despre serviciu, dar și despre starea personală a fiecăruia. În acest mod angajații se vor simți sprijiniți.

  1. Asigură angajații cu tehnica necesară

Nimeni nu a fost pregătit pentru a lucra de acasă, respectiv, angajații nu dispun de cea mai performantă tehnică. Din acest motiv apar și problemele tehnice, iar eficiența lucrului scade, în rezultat scade și motivația. Pentru a evita situațiile neplăcute asigură angajații cu tehnica necesară: laptop, căști.

  1. Trimite-le angajaților linkuri pentru biblioteci, muzee, concerte online

În condițiile actuale, tot mai multe site-uri oferă tururi virtuale. Fie că este gratuit, sau achitat din contul companiei, transmite angajaților astfel de link-uri pentru a se informa în timpul lor liber. O astfel de ințiativă va fi foarte drăguță din partea companiei.

  1. Limitează discuțiile despre virus

O mulțime de informație despre virus este difuzată pe internet sau la TV. Nu este recomandat să vorbiți la orice pas despre situația actuală și nu transmiteți link-uri despre Covid-19, decât atunci când este necesar. Aceste informații doar generează gânduri negative și afectează starea psihologică a angajaților. În schimb, puteți să împărtășiți informații pozitive.

Alte stiri

Când și cum a apărut sistemul de pensii în lume

Sistemul de pensii a fost creat pentru prima dată în 1889, în Germania de către Otto von Bismark.

Joburi de viitor: (24) Îngrijitor de sănătate al viitorului pentru persoanele vârstnice

În viitor, odată cu progresele în medicină, persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijire continuă vor fi mult mai în vârstă decât cei din rezidențiale și casele de bătrâni de astăzi.

Bill Gates anunță că s-a vaccinat anti-Covid. „Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe Twitter că s-a vaccinat anti-Covid. Miliardarul a publicat și o fotografie în care este surprins momentul în care primește prima doză a vaccinului.

Eticheta în afaceri: 4 greșeli pe care să le eviți

În mediul de afaceri, imaginea reprezintă un element cheie pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor și oportunităților din piață. Când vine vorba despre businessul tău, trebuie să te preocupe atât eticheta personală cât și imaginea serviciilor pe care le oferi.

Ultimele ȘTIRI

Când și cum a apărut sistemul de pensii în lume

Sistemul de pensii a fost creat pentru prima dată în 1889, în Germania de către Otto von Bismark.

Joburi de viitor: (24) Îngrijitor de sănătate al viitorului pentru persoanele vârstnice

În viitor, odată cu progresele în medicină, persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijire continuă vor fi mult mai în vârstă decât cei din rezid...

Bill Gates anunță că s-a vaccinat anti-Covid. „Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe Twitter că s-a vaccinat anti-Covid. Miliardarul a publicat și o fotografie în care este surprins mom...

Eticheta în afaceri: 4 greșeli pe care să le eviți

În mediul de afaceri, imaginea reprezintă un element cheie pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor și oportunităților din piață. Când vine vorb...

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Vezi toate știrile