Bani.md

Municipalitatea va cumpăra vopsea de marcaj rutier de peste 2 milioane de lei! Codreanu: ”Veți răspunde cu funcțiile pentru calitate”

Municipalitatea va cumpăra vopsea de marcaj rutier de peste 2 milioane de lei! Codreanu: ”Veți răspunde cu funcțiile pentru calitate”

Autoritățile de la Chișinău vor cheltui două milioane 150 de mii de lei pentru vopseau de marcaj rutier care va fi aplicată pe străzi în acest sezon. Din acești bani, vor fi cumpărate 70 de tone de vopsea albă, trei tone de vopsea roșie și alte trei tone de vopsea de culoare galbenă.

 

Șeful interimar al ÎM ”Exdrupo”, Marcel Zastânceanu, a anunțat la ședința operativă de astăzi a Primăriei, că a fost deja încheiat contractul cu antreprenorul care va livra vopseaua de marcaj rutier. Cel târziu pe 14 mai, municipalitatea va avea deja vopseaua și va începe imediat marcarea străzilor, scrie Realitatea.md.

”Vom începe cu marcarea trecerilor de pietoni și vom continua cu marcajul longitudinal. Trecerile de pietoni care nu sunt dirijate de semafoare și sunt cu risc sporit de accidente, vor fi marcate în culorile alb și roșu pentru a atenționa participanții la trafic. Cu galben vor fi marcate stațiile de așteptare”, a declarat Marcel Zastânceanu.

Potrivit șefului interimar de la Exdrupo, urmează a fi marcate toate străzile principale, dar și cele secundare, mai exact, în jur de 80% dintre străzile capitalei. Zastânceanu susține că vopseaua este pe bază de acril și are o garanție de aproximativ șase luni.

”Depinde și de intensitatea traficului. Ea se aplică de două ori pe an, spre sfârșitul verii, unde traficul e mai intens, o să se aplice repetat”, a adăugat Marcel Zastânceanu.

De cealaltă parte, primarul interimar Ruslan Codreanu, a atenționat să fie făcute teste de laborator pentru a fi siguri că vopseaua de marcaj nu e cu termenul expirat sau ținută în condiții neadecvate. De asemenea, edilul a cerut să fie elaborată o hartă a zonelor unde va fi aplicat marcajul.

”Eu am cerut și anterior, pentru marcaj, să nu cumpărați vopsea de unghii, vreau să faceți teste de laborator așa încât să nu fie vopseaua cu termen expirat sau ținută în condiții neadecvate la păstrare și să fie săpălată la prima ploaie. O să răspundeți cu funcțiile pentru calitatea vopselei care o să fie aplicată”, a menționat Ruslan Codreanu.

Pentru aplicarea marcajului în tot orașul este nevoie de aproximativ două luni, în condițiile în care și vremea va fi favorabilă. 

La licitația de achizițile a vopselei de marcaj au participat cinci agenți economici autohtoni.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000