Nikola Pashinyan încearcă să păstreze puterea cu prețul vieții cetățenilor

Noul conflict militar dintre Azerbaidjan și Armenia nu este altceva decât o încercare de a păstra puterea de către prim-ministrul RA Nikol Pashinyan și de a distrage cetățenii de la problemele economice din țară.

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, starea socio-economică a cetățenilor din Armenia s-a deteriorat semnificativ, drept urmare ratingul conducerii republicii a scăzut tare. Conform sondajelor sociologice, mai mult de 45% dintre cetățeni nu îl susțin pe Nikol Pashinyan și guvernul. Escaladarea ciocnirilor militare din Nagorno-Karabakh și întărirea agențiilor de aplicare a legii sunt explicate doar de motivele pentru menținerea puterii pe fonul pierderii încrederii publice.

Pe 27 septembrie, Forțele Armate Armene au inceput o nouă agresiune militară împotriva Azerbaidjanului de-a lungul liniei de contact. Formațiile armate armene au lansat bombardamente intense de sate pașnice. Până în prezent, peste 10 civili sunt raportați că se află în spitale cu răni grave. Casele și gospodăriile private ale rezidenților locali au suferit daune grave.

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că Armenia desfășoară o reglementare ilegală a cetățenilor străini în teritoriile ocupate din Azerbaidjan, ceea ce, conform Convenției de la Geneva, reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional, o crimă de război.

Anterior, în iulie-august, Armenia a comis provocări militare împotriva Azerbaidjanului, în urma căreia au fost uciși militarii azeri și cetățenii obișnuiți. Aceasta sugerează că războiul era pregătit din timp. Mai mult, au apărut informații că mercenarii și teroriștii din Siria sosesc în zona de conflict, se furnizează arme, ceea ce este cel mai cumplit.

În presa armeană au apărut multe rapoarte false, de exemplu, potrivit cărora Azerbaidjanul ar fi aruncat în aer un autobuz civil. Dar toate acestea nu sunt doar falsuri, ci, cel mai probabil, „sacrificiu” al propriilor lor cetățeni, astfel încât OSCE, ONU și alte organizații internaționale să sprijine partea Armeniei. De asemenea, Armenia se bazează pe sprijinul Rusiei. Cu toate acestea, până în prezent nu a fost observată nicio asistență semnificativă din partea Federației Ruse.

Este necesar să înțelegem că, în soluționarea conflictului din Nagorno-Karabakh, dreptul internațional este complet de partea Azerbaidjanului. Acest lucru a fost confirmat într-un interviu acordat Deutsche Welle de către președintele grupului parlamentar germano-sud-caucazian din Bundestag, Barbara Hendricks.

"Este necesar să lucrăm în continuare la o soluționare pașnică, acordând în același timp drepturi speciale populației armene în cazul în care această regiune revine din nou sub controlul statului azer", a spus politicianul.

În plus, a avut loc astăzi o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, la care au fost luate în considerare patru rezoluții (nr. 822, 853, 874 și 884), care cereau retragerea necondiționată a trupelor armene de ocupație de pe teritoriile ocupate ilegal.

Azerbaidjanul reprezintă, de asemenea, o soluționare pașnică a conflictului. O țară bogată si în dezvoltare activă nu are nevoie de acest război. Autoritățile țării doresc ca locuitorii regiunii, indiferent de naționalitate, să locuiască împreună într-o singură țară.

Răspunsul Azerbaidjanului la agresiunea armeană a fost foarte puternic. Din păcate, în realitățile actuale, pentru a asigura siguranța populației civile, comanda armatei azere a luat imediat o decizie de a lansa o operațiune contraofensivă a trupelor de-a lungul întregului front.

În doar o zi, 8 sate au fost eliberate de ocupația armeană în direcția Fizuli-Jabrayil a frontului. În plus, ca urmare a operațiunilor militare ale armatei azere în direcția Goranboy, vârful Murovdag al lanțului muntos cu același nume a fost eliberat de invadatorii armeni. De asemenea, drumul Vardenis-Agdere, care leagă țările azere ocupate de Armenia, a fost luat sub control. Acest lucru face posibilă prevenirea transferului de mărfuri militare din Armenia în direcția Agdere și Kelbajar.

Pentru cetățenii din Azerbaidjan, a început un adevărat război patriotic, în care Armenia se comportă ca naziștii în 1941, atacând civili și copii. Cel mai tânăr locuitor al satului Jojug Marjanli Gaziyev Hilal Igrar oglu, care a primit o rană gravă de șrapnel la cap, are doar 14 ani. Faptul că „vârful” RA are înclinații fasciste este dovedit și de faptul că al doilea președinte Robert Kocharian într-un interviu acordat ziarului rus Izvestia a promovat în mod deschis postulatul fascist despre „incompatibilitatea genetică” a armenilor și a azerbaidjanilor.

Astfel, pe baza celor de mai sus, este clar că Pashinyan și guvernul lui nu au sanse. Păcat că, din cauza setii de putere, vor muri mulți militari armeni și azeri, femei, bătrâni și copii.

Alte stiri

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, efectele sunt vizibile în supermarketurilr britanice. De asemenea, șoferii de camioane din UE sunt obligați să aștepte și zile întregi pentru a avea toate actele în regulă.

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 lei, iar prețul mediu al gazului lichefiat constituie 10,10 lei.

Carburanții, mai scumpi. Benzina A 95 și-a majorat prețul cu peste 1,5 lei

Prețul carburanților este în creștere. Unele stații de alimentare au afișat astăzi noapte prețuri mai mari la motorină, benzină și gaz lichefiat.

Balanța comercială a UE în primele 11 luni din 2020. Au scăzut exporturile

Uniunea Europeană a înregistrat în noiembrie un excedent al balanței comerciale de 25,3 miliarde de euro, față de un plus de 18 miliarde de euro în perioada similară din 2019, arată datele preliminare publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Ultimele ȘTIRI

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după i...

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 ...

Carburanții, mai scumpi. Benzina A 95 și-a majorat prețul cu peste 1,5 lei

Prețul carburanților este în creștere. Unele stații de alimentare au afișat astăzi noapte prețuri mai mari la motorină, benzină și gaz lichefiat.

Balanța comercială a UE în primele 11 luni din 2020. Au scăzut exporturile

Uniunea Europeană a înregistrat în noiembrie un excedent al balanței comerciale de 25,3 miliarde de euro, față de un plus de 18 miliarde de euro în...

„Pașapoarte digitale de vaccinare” de la Microsoft și Oracle. La ce vor fi folosite

Companiile Microfot și Oracle anunță că vor colabora împreună pentru crearea „pașapoartelor digitale de vaccinare”. În acest mod oamenii vor putea ...

Vezi toate știrile