Bani.md

Noi detalii în cazul tragediei din Glodeni: Părinții celor trei copii arși erau acasă, însă nu au putut intra în locuință

Noi detalii în cazul tragediei din Glodeni: Părinții celor trei copii arși erau acasă, însă nu au putut intra în locuință foto: dse.md

Părinții celor trei copii care au murit în incendiul produs în satul Danu, raionul Glodeni, erau acasă. Primarul localității, Mihai Ursu, a declarat pentru IPN că, din câte se cunoaște, familia a fost la o mănăstire, iar când s-au întors tatăl și copiii au mers la culcare. Femeia a rămas cu trebuiri prin curte. Când a văzut că arde casa, a strigat după ajutor. Bărbatul a ieșit să vadă ce se întâmplă, iar când a înțeles, flăcările erau prea mari și nu a mai putut să intre să-și salveze copiii.

Edilul a mai spus că locuința în care stătea familia era închiriată – o cameră cu sobă, în care dormeau toți cei cinci membri ai familiei. Flăcările s-au extins foarte repede și au mistuit construcția în întregime, au rămas doar pereții. Preventiv s-a stabilit că focul a pornit de la sobă. Autoritățile locale vor ajuta familia cu bani ca să-i înmormânteze pe cei trei copii și vor identifica un spațiu de locuit pentru părinți.

Educatorii de la grădinița din localitate spun că familia nu era una vulnerabilă. Cel mai mare copil, fetița de șapte ani, a frecventat grădinița și era un copil ascultător. Pe cel de-al doilea copil, un băiat de patru ani, părinții nu au vrut să-l dea la grădiniță. Femeia era în concediu de maternitate cu cel de-al treilea copil.

Ludmila Condrat, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție Glodeni și Fălești, a declarat că a fost pornită o cauză penală pentru „lipsirea de viață din imprudență”.

Bani.md amintește că azi noapte, o locuință din satul Danu, raionul Glodeni, a fost cuprinsă de flăcări. Trei copii minori: o fată de 7 ani, un băiat de 4 ani și o altă fată de o lună de zile, au fost găsiți fără suflare. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000